Transylvania Horse Show, aproape de start!

Apropo.ro / 09.05.2013, 14:56
Transylvania Horse Show, aproape de start!
În mai puțin de o lună, peste 70 de concurenți din 19 țări vor participa în perioada 24-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din România.

În mai puțin de o lună, peste 70 de concurenți din 19 țări vor participa în perioada 24-26 mai 2013, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din România. Transylvania Horse Show, ajuns la a treia ediție, este un eveniment de talie internațională, dedicat sporturilor ecvestre și iubitorilor de cai, desfășurat într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Sighișoara.

Așadar, Transylvania Horse Show se desfășoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighișoara), un loc recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind unul din primele locuri din lume unde să călărești ca turist și este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române și al Federației Ecvestre Internaționale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din țară precum și al celor din străinătate. Evenimentul găzduiește 3 tipuri de competiții, completate zilnic de o serie de demonstrații și evenimente adiacente destinate spectatorilor.

1. Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesioniști din Balcani, de importanță continentală, la care s-au calificat concurenți din România, Turcia și Bulgaria, în urma probelor desfășurate weekend-ul trecut în Bulgaria, la Schumen. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual, ultima ediție desfășurându-se în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs vor fi: dresaj, obstacole și cross-country.

2. Concurs Complet Internațional (CCI), la această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști vor avea de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole și cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

3. Concurs Internațional Universitar, „Cupa Națiunilor pentru Studenți” („AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociație de acest gen din lume. La această secțiune participă studenți din toată lumea care vor concura la 2 probe: dresaj și sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru edițiile 2011 și 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers) .

Președintele juriului, alcătuit din arbitri și oficiali din Irlanda, Austria, Irlanda, Polonia, Bulgaria, Marea Britanie și România,  este Gerd Kuest din Germania. Prezența delegatului tehnic al Federației Ecvestre Internaționale, Peter Fell din Irlanda, este garanția faptului că evenimentul se va desfășura conform standardelor internaționale.

Competiția se va întinde pe 3 zile. Ziua de concurs va începe la ora 9:00 și se va închide în jurul orei 17:30. Programul complet îl găsiți aici: http://www.horseshow.ro/ro/program-general

 

Organizatorii Transylvania Horse Show 2013 îi invită să petreacă un weekend de poveste în inima naturii atât pe cei pasionați de cai dar și pe cei care își doresc să cunoască mai bine tainele călăriei. Iată câteva variante de cazare în zonă: http://www.horseshow.ro/ro/cazare