Traseele montane din Munții Făgăraș au fost închise

Apropo.ro / 26.11.2013, 18:30
Traseele montane din Munții Făgăraș au fost închise
Șeful Salvamont Arges Ion Sănduloiu a anunțat, în urma ninsorilor abundente, că toate traseele montane din Munții Făgăraș au fost închise. Există și pericolul de avalanșă.

La stația meteo Bâlea Lac și Cota 2000 Transfăgărășan stratul de zăpadă măsoară 47 de cm. Din cauza zăpezii instabile traseele montane din zonă au fost închise publicului.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

În anumite zone din Făgăras viscolul a făcut ca zăpada să măsoare peste 47 cm. În noaptea care urmează sunt așteptate în continuare ninsori, ceea ce va însemna un strat de zăpadă și mai mare.

Serviciul Salvamont Argeș avertizează asupra pericolelor existente pentru cei care au de gând să se aventureze pe aceste trasee.

Având în vedere datele despre starea zăpezii, cu toate că nu a fost emis încă un buletin oficial de avertizare asupra riscului de avalanșă, toate traseele montane cu ieșire în golul alpin din județul Argeș, sunt închise„, anunță șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

„Traseele montate din zona superioară cabanelor se închid până la primăvară”, a spus Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Pentru informații și alte detalii se poate lua legătura cu salvatorii montani din zonă sau sunând la Dispeceratul Național Salvamont formând 0SALVAMONT.