Tratament gratuit pentru bolnavii de cancer!

De: Ungureanu Alexandra Cezara / 19.05.2009, 13:59
Tratament gratuit pentru bolnavii de cancer!
Bolnavii de cancer pot beneficia de servicii medicale in regim de internare in cadrul spitalului Life Memorial Hospital.

Incepand din aceasta luna, bolnavii de cancer, precum si cei care se confrunta cu diferite boli ale sangelui pot beneficia de servicii medicale gratuite in regim de internare in cadrul spitalului privat Life Memorial Hospital, avand suportul medical al Departamentului de Oncologie si Hematologie Medicala.

Acest demers are la baza contractul de colaborare dintre reprezentantii Medlife si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNSAS), potrivit caruia toate cheltuielele aferente investigatiilor, tratamentelor, supravegherii medicale si spitalizarii sunt suportate de casa de asigurari.

Astfel, datorita acestei colaborari, pacientii vor putea beneficia in cadrul Life Memorial Hospital de conditii civilizate de diagnostic si tratament pentru afectiunile oncologice care se preteaza la tratament medical (chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie) sau pentru afectiuni ale sangelui precum limfoame, punctie osteomedulara si mielom multiplu.

La ora actuala, Life Memorial Hospital mai detine doua astfel de contracte de colaborare cu CNSAS pentru sectiile de Pediatrie si Medicala.

"Semnarea unui nou acord cu CNSAS pentru departamentul de Oncologie si Hematologie reprezinta o garantie in plus pentru sustinerea si tratarea bolnavilor de cancer sau a celor afectati de boli ale sangelui si de catre un spital privat. De aceasta data, venim in intampinarea bolnavilor nu doar prin intermediul consultatiilor, dar si prin posibilitatile de prescriere si administrare a tratamentului, precum si prin suportul medical 24 din 24 de ore", a declarat Dr. Silviu Predoi, Director Medical al spitalului Life Memorial Hospital.

Datele statistice arata ca, la ora actuala, in Romania numarul bolnavilor de cancer se ridica la aproximativ 500.000 de persoane, Romania fiind pe primul loc la nivelul tarilor europene in ceea ce priveste rata de morbiditate a unor asemenea bolnavi.

Cele mai comune forme de cancer inregistrate in Romania sunt cancerul pulmonar si colorectal, la barbati, respectiv cancerul de san si cel de col uterin, la femei.

La ora actuala, Medlife isi desfasoara activitatea in 4 Hiperclinici din Bucuresti si din tara, 5 laboratoare proprii de analiza, cate un centru medical in Cluj – Napoca, Arad, Brasov, Ploiesti si Navodari si in colaborare cu peste 120 de clinici medicale partenere din toata tara.