Tratatul de Aderare, încalcat de România in cazul Petrom

Apropo.ro / 25.06.2007, 18:38
Tratatul de Aderare, încalcat de România in cazul Petrom
Comisia Europeana va demara, miercuri, procedura de încalcare a Tratatului de Aderare în cazul României, transmite RFI România, citând surse apropiate CE si Guvernului român, actiunea referidu-se la pastrarea de catre stat a "actiunii de aur" la Petrom, care asigura dreptul de veto în

Comisia Europeana va demara, miercuri, procedura de încalcare a Tratatului de Aderare în cazul României, transmite RFI România, citând surse apropiate CE si Guvernului român, actiunea referidu-se la pastrarea de catre stat a „actiunii de aur” la Petrom, care asigura dreptul de veto în AGA.

„De data aceasta este vorba de privatizarea Petrom, unde statul român detine asa numita «actiune de aur», mai exact poate respinge unele propuneri în Adunarea Generala a Actionarilor, desi este actionar minoritar”, potrivit surselor citate de RFI România.

Conform legislatiei europene, aceasta situatie încalca mai multe prevederi din din capitolul Piata interna, iar statul român ar putea fi obligat la plata unei amenzi.

Comisia Europeana a avertizat statul român înca de la privatizarea Petrom, în anul 2004, cu privire la eventuala revizuire a modalitatii de privatizare.

Mediafax