„Trecutul are viitor”, o anchetă de Paula Herlo, duminică, la „România, te iubesc!”

De: Ana Obretin / 24.09.2021, 15:19

„Trecutul are viitor”, o anchetă realizată de Paula Herlo, va fi difuzată duminică, la „România, te iubesc!” de la Pro TV.

În toată țara, există peste 1.000 de castele și conace care ar putea pune România pe harta turișitilor pasionați de istorie, însă multe dintre ele nu sunt exploatate la adevărata lor valoarea. Paula Herlo a mers pe drumul monumentelor istorice și a stat de vorbă cu autorități care ar fi trebuit să investească în ele, dar și cu oameni care au transformat aceste locuri în obiective turistice, devenite atracție pentru iubitorii de vremuri trecute, potrivit unui comunicat remis Apropo de Pro TV.

„Doar 15% dintre castelele și conacele din România sunt în circuitul turistic sau restaurate. Restul așteaptă vremuri mai bune. Sau viziune din partea autorităților care, deși au avut la dispoziție fonduri europene pentru renovarea lor, au trecut ușor peste această informație. Sute de castele și conace s-au prăbușit sub ignorața oamenilor statului sau din neputința proprietarilor de a le întreține. Există, însă, și locuri de poveste care adună zeci de mii de turiști. Castele devenite hoteluri sau conace în jurul cărora învie comunitatea”, a spus Paula Herlo.

De ce nu se face nimic, ce răspunsuri au autoritățile, dar și care sunt cei care s-au ocupat ca aceste monumente să nu se piardă între betoane, spectatorii pot afla de la Paula Herlo, într-o nouă ediție „România, te iubesc!”, duminică, de la 18:00.

CITEȘTE ȘI: Un nou sezon „Visuri la cheie” debutează miercuri seară la Pro TV

Foto: Pro TV