Trei actori se bat pentru rolul lui Steve Jobs

Apropo.ro / 21.11.2011, 09:58
Noah Wyle, Ashton Kutcher si George Clooney concureaza pentru a obtine rolul lui Steve Jobs, intr-un film biografic marca Sony.

Actorii George Clooney (50 de ani) si Noah Wyle (40 de ani) „se lupta” pentru rolul lui Steve Jobs, intr-un film biografic despre cofondatorul companiei Apple.

De asemenea, Ashton Kutcher l-ar putea interpreta pe fondatorul Apple in perioada tineretii acestuia.

Filmarile pentru aceasta productie, care va fi realizata de Sony Pictures, ar urma sa inceapa anul viitor.

Ashton Kutcher

La doar doua zile dupa moartea lui Steve Jobs, compania Sony Pictures a achizitionat drepturile pentru ecranizarea biografiei autorizate a cofondatorului Apple, scrisa de Walter Isaacson. Sony spera ca Aaron Sorkin va scrie scenariul pentru filmul biografic despre Steve Jobs. Anul acesta, Aaron Sorkin a castigat Premiul Oscar pentru scenariul filmului „The Social Network/ Reteaua de socializare”.

Noah Wyle a jucat si in 1999 rolul lui Jobs. Potrivit site-ului TheWrap.com, acest film biografic va fi produs de Mark Gordon. Fost director al postului CNN si fost manager editorial al revistei „Time”, Walter Isaacson este un reputat biograf, care a publicat deja biografiile unor personalitati precum Benjamin Franklin si Albert Einstein.

Steve Jobs a murit

Competitia intre George Clooney si Noah Wyle ar putea fi una dura, mai ales ca acesta din urma l-a mai interpretat pe Steve Jobs in 1999, in documentarul de televiziune „Pirates of Silicon Valley”. Noah Wyle l-a si cunoscut pe Steve Jobs, fiind invitat de acesta la conferinta Macintosh – Macworld Expo – din 1999, dupa care cei doi au luat cina impreuna. Pe de alta parte, George Clooney si Noah Wyle au fost colegi in serialul de televiziune „ER/ Spitalul de urgenta”, difuzat intre anii 1994 si 2009, perioada in care a primit 23 de Premii Emmy, iar Clooney si Wyle au interpretat roluri de doctori.

Cofondatorul companiei Apple, Steve Jobs, a murit miercuri 5 octombrie 2011, fiind bolnav de cancer pancreatic.