Trei continuări ale filmului „Avatar” vor fi realizate în Noua Zeelandă

De: Marian Andrei / 16.12.2013, 13:30
Trei continuări ale filmului
"Avatar", lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei - 2,7 miliarde de dolari, va vea trei continuări care vor fi produse în Noua Zeelandă.

Cele trei filme noi din seria „Avatar” vor fi filmate împreună, fără pauze între ele, însă vor fi lansate succesiv, în 2016, 2017 și 2018.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Continuările vor fi produse de companiile americane 20th Century Fox și Lightstorm Entertainment, care au bugetat o sumă fabuloasă – peste  400 de milioane de dolari americani – pentru efectele speciale și filmarea scenelor în sistem live action.

Acordul a fost încheiat după ce Guvernul neozeelandez a decis să crească reducerile de taxe acordate pentru industria cinematografică.

„Continuările de la «Avatar» vor oferi sute de locuri de muncă și mii de ore lucrate direct în sectorul cinematografic, dar și în celelalte sectoare ale economiei”, a declarat Steven Joyce, ministrul pentru Dezvoltare Economică din Noua Zeelandă.

Înțelegerea mai prevede că Noua Zeelandă va găzdui și premiera unuia dintre cele trei filme.

Filmul „Avatar”, nominalizat la nouă premii Oscar, câștigând în cele din urmă trei trofee în 2010, a fost turnat parțial în Noua Zeelandă.