Trei de la Hagi

Apropo.ro / 20.03.2014, 13:18
Trei de la Hagi
Într-o conferință de presă, Gheorghe Hagi a ținut să își dea cu părerea despre Federația Română de Fotbal, tatăl lui Burleanu și obiectivele României.

1, Fostul căpitan al echipei naționale, Gheorghe Hagi, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Mircea Sandu „a făcut pe șoferul” pentru noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, și a precizat că din punctul său de vedere fostul șef al federației trebuia să fie mai puternic.

Având în vedere că la momentul vizitei la Mogoșoaia pe jos era noroi, probabil că Hagi se gândea că Sandu ar fi trebuit să îl ducă în cârcă pe noul șef al FRF. Așa cum a vrut să îl ducă pe Gheorghe Popescu spre fotoliul de președinte al federației.

2, Gheorghe Hagi a mai declarat că fostul fotbalist Gheorghe Burleanu, tatăl actualului președinte al FRF Răzvan Burleanu, este „un om rău” deoarece dorește ca Gheorghe Popescu, condamnat în Dosarul transferurilor, să rămână în închisoare.

Hagi a lăsat să se înțeagă faptul că are aceeași părere și despre Răzvan Burleanu, afirmând că „așchia nu sare departe de trunchi”. „Părintele domnului președinte (n.r. – fostul fotbalist Gheorghe Burleanu) să fie mai atent când vorbește. Este un om rău. Când îți dorești ca Popescu să rămână acolo (n.r. – în închisoare) înseamnă că ești un om rău. Îi transmit asta de aici. Numai un om rău poate să dorească răul unui om aflat într-o situație dificilă, care a muncit pentru România. Iar pentru mine așchia nu sare departe. Când se întâmplă asta să îmi dați voie să spun că în România este răutate multă. Iar cu asta nu facem nimic”, a spus Hagi.

Desigur, cei care încalcă legea nu ar trebui să fie pedepsiți. Pentru că au muncit pentru România. La fel se întâmplă și în fotbal domnule Hagi. Când greșești, ești pedepsit și tragi ponoasele. Că unora le pare sau nu rău pentru ce primesc cei care greșesc, e altă poveste. Pentru cei care nu își mai amintesc, Hagi a fost eliminat în 2 meciuri foarte importante: finala UEFA din 2000 (câștigată de Galatasaray) și sfertul de finală de la Campionatul European 2000 (pierdut de România, 0-2 cu Italia) și a provocat un scandal imens în Turcia, în 2001, când a fost pe punctul de a bate un arbitru, fiind suspendat 6 etape pentru acest lucru.

3. Gheorghe Hagi susține că noul președinte al FRF Răzvan Burleanu trebuie să ducă echipa națională a României pe locul trei în clasamentul FIFA, pentru că el împreună cu ceilalți componenți ai „generației de aur” și cu fostul președinte Mircea Sandu au dus reprezentativa pe poziția a patra în lume.

Nu Gică! Nu președintele federației a băgat-o în ațe cu Columbia, nu Mircea Sandu a pus latul prin care am trecut de SUA, nu federația a dus contraatacul ăla cu care am îngenuncheat Argentina. Așa cum Sandu n-are niciun merit la astea, la fel nu are nicio vină că Prunea a ieșit aiurea la o minge în sfertul cu Suedia. Locul 3 în lume e o utopie, pentru că și de-am avea acum jucători ca tine, ca Ilie Dumitrescu, Răducioiu sau Gică Popescu, România n-ar avea șanse mari să ia fața unei Spania, Argentina, Germania, Brazilia sau Olanda, ca să dăm doar vârfurile fotbalului mondial.

În rest, rămâne cum ai stabilit: cui îi e frică de lup…