Trei milioane de persoane vaccinate antigripal

Apropo.ro / 14.01.2008, 11:10
Trei milioane de persoane vaccinate antigripal
Aproximativ trei milioane de persoane au fost imunizate in cadrul campaniei nationale de vaccinare antigripala a populatiei cu risc de imbolnavire.

Aproximativ trei milioane de persoane au fost imunizate in cadrul campaniei nationale de vaccinare antigripala a populatiei cu risc de imbolnavire, actiunea continuand in lunile ianuarie si februarie, a informat, luni, Ministerul Sanatatii Publice.

In statele Uniunii Europene, in fiecare an se inregistreaza un numar important de cazuri de imbolnavire, din care unele cu complicatii care duc chiar pana la deces.

Conform unui comunicat de presa al Centrului European de Control al Bolilor din Stockholm, din 10 decembrie 2007, anual in Uniunea Europeana se inregistreaza peste 40.000 de decese cauzate de gripa si complicatiile acesteia in randul persoanelor in varsta si al celor cu boli cardiovasculare, respiratorii, diabet etc, morti care pot fi evitate daca persoanele expuse la risc crescut sunt vaccinate antigripal in fiecare an.

"In anul 2007, Ministerul Sanatatii Publice a achizitionat si a pus la dispozitia populatiei care face parte din grupele la risc un numar de 3.700.000 de doze de vaccin antigripal, cea mai mare cantitate achizitionata pana in prezent, cantitate ce asigura vaccinarea pentru aproximativ 20 la suta din populatia tarii. Este pentru prima oara cand Romania realizeaza o asemenea acoperire vaccinala, care respecta recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii", a comunicat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Pana in prezent, in Romania nu au fost inregistrate cresteri ale numarului de cazuri de gripa si nici nu au fost depistate tulpini de virus gripal.

Â