Trei noi specii de dinozauri descoperite in Australia

De: Marian Andrei / 04.07.2009, 13:12
Trei noi specii de dinozauri descoperite in Australia
In Australia a fost descoperit un dinozaur carnivor, mai mare si mai infiorator decat velociraptor

Fosilele a trei noi dinozauri au fost descoperite in Australia, printre ele si un carnivor  mai mare si mai infiorator decat velociraptor, celebru din filmele din seria "Jurassic Park".

Aceasta descoperire arata ca Australia ar putea avea un trecut preistoric mult mai complex decat cel recunoscut pana acum.

Fosilele celor trei dinozauri, cele mai mari descoperite din 1981, au fost gasite in Queensland si au o vechime de 98 de milioane de ani (perioada cretacicului mijlociu).

Dinozaurul carnivor a primit numele de Australovenator (dar si porecla Banjo), iar cei doi ierbivori, unul inalt si semanand cu o girafa, cealalt aratand ca un hipopotam, au fost botezati Wintonotitan  si Diamantinasaurus.

"Considerat ghepardul epocii sale, Banjo era usor si agil. Putea sa doboare cu usurinta aproape orice vanat pe teren deschis", a explicat Scott Hucknell.

Fosilele noilor specii vor face parte din colectia Museului de Istorie Naturala aflat in prezent in constructie in Winton. Conducerea doreste ca muzeul sa devina gazda celei mai mari colectii de fosile de dinozauri pana in 2015, cand constructia cladirii va fi terminata.

 

Â