Trei români morți și 18 răniți într-un accident din Ungaria

De: Gabriela Voicu / 30.08.2013, 16:30
Trei români morți și 18 răniți într-un accident din Ungaria
Trei români au murit și 18 au fost răniți într-un accident produs azi dimineață în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta.

Trei români au murit și 18 au fost răniți într-un accident produs azi dimineață în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, informează MAE.

Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat cu privire la accidentul care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care și un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE.

Din primele informații, este vorba de 3 persoane decedate și 18 persoane rănite. Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria sunt internate în cinci spitale. 

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat mai devreme că o aeronavă militară va pleca la Budapesta, la ora 13.30, cu o echipă medicală coordonată de Raed Arafat pentru a evalua răniții accidentului din Ungaria.

O singură persoană din cele 18 rănite în accident este în stare gravă, iar printre victime se află și doi copii, aceștia fiind în afara oricărui pericol.

Microbuzul în care se aflau români era staționat într-o coloană, la intrarea pe autostrada M5 din Ungaria, cu avariile aprinse.

Autocamionul care a provocat accidentul, cu numere bulgărești, a intrat în plin în coloana de mașini staționate.

Citește mai multe despre accidentul din Ungaria soldat cu victime de origine română, pe Mediafax.ro