Trei români pe podium la Salonic

Apropo.ro / 21.07.2004, 10:34
Trei români pe podium la Salonic
Trei atleți români, Nicoleta Grasu, Gheorghe Gușet și Carmen Zamfir, au urcat pe podium, luni, în concursul IAAF Grand Prix II de la Salonic, informeaza site-ul oficial al Federației Internaționale de Atletism. Grasu a ocupat locul al doilea în proba de aruncarea

Trei atleți români, Nicoleta Grasu, Gheorghe Gușet și Carmen Zamfir, au urcat pe podium, luni, în concursul IAAF Grand Prix II de la Salonic, informeaza site-ul oficial al Federației Internaționale de Atletism.

Grasu a ocupat locul al doilea în proba de aruncarea discului, cu o performanța de 63,07 metri. Proba a fost cîștigata de sportiva americana Aretha Hill, cu 63,19 metri, iar ultimul loc pe podium a fost ocupat de Yania Ferrales (Cuba), cu 60,39 metri.

Gușet s-a clasat pe locul doi în proba de aruncarea greutații, cu o performanța de 20,24 metri, fiind devansat de sportivul maghiar Zsolt Biber, cu 20,28 metri.

Zamfir a ocupat locul trei în proba de 100 metri garduri, cu timpul de 12,92 secunde. Proba a fost cîștigata de cubaneza Tajeda Anay, cu timpul 12,83 secunde, fiind urmata de sportiva din Haiti Faustine Nadine, care a terminat cursa în 12,91 secunde.

În cadrul aceluiași concurs, atleta Maria Olaru s-a clasat pe locul patru în proba de 1.500 metri, cu timpul de patru minute, noua secunde și 85 de sutimi. Primul loc a fost ocupat de Anna Jakubaczak (Polonia), cu timpul de 4.08:00, fiind urmata de Freda Davoren (Irlanda) și Iulia Chizenko (Rusia).

Mediafax