Trei victorii si o bataie

Apropo.ro / 27.02.2002, 08:29
Trei victorii si o bataie
Seria meciurilor amicale disputate de giulesteni s-a încheiat ieri cu înfrîngerea, 1-2, în fata echipei Rubin Kazan, din liga a doua a Rusiei. Celelalte rezultate au fost 2-0 cu Lokomotiv Tbilisis, 2-0 cu Peking si 1-0 cu Dinamo Kiev Dupa trei partide fara înfrîngere, ieri dupa-amiaza

Seria meciurilor amicale disputate de giulesteni s-a încheiat ieri cu înfrîngerea, 1-2, în fata echipei Rubin Kazan, din liga a doua a Rusiei. Celelalte rezultate au fost 2-0 cu Lokomotiv Tbilisis, 2-0 cu Peking si 1-0 cu Dinamo Kiev

Dupa trei partide fara înfrîngere, ieri dupa-amiaza giulestenii au disputat ultimul meci din turneul pe care îl întreprind în Cipru. Chiar daca au întîlnit, cel putin teoretic, cea mai slaba echipa de pîna acum, fotbalistii de la Rapid au pierdut cu 2-1 întîlnirea cu divizionara B Rubin Kazan, din Rusia. Scorul a fost deschis de bucuresteni, prin Sumudica, atacantul marcînd în minutul 5, dintr-un penalty acordat de arbitru pentru un fault asupra lui Maldarasanu. Rusii au egalat în minutul 44, prin Sergheinov, tot din lovitura de pedeapsa, si au obtinut victoria în minutul 57, prin Alverdo.

Antrenorul Viorel Hizo a început partida cu multe modificari fata de formula care se prefateaza a fi standard în returul care va începe pe 9 martie. Portarul Radulescu a evoluat tot meciul, Bandi a fost trecut de pe dreapta pe stînga, liberoul Maftei a fost folosit ca fundas la marcaj, iar mijlocas la închidere a intrat tînarul de nici 19 ani Nicolae Grigore.

Prima repriza a fost dominata de români, principalul lor atu fiind pressing-ul sustinut în treimea adversa. A fost însa nevoie de o singura greseala a apararii si scorul a devenit egal. În repriza secunda, chiar daca pe teren au aparut mai multi dintre titularii visiniilor, echipa nu a reusit sa mai înscrie, ci, mai mult, a primit un gol pe o noua gafa a defensivei.

Rusii, clasati anul trecut pe locul 7 în cea de-a doua liga, au stiut apoi sa ”rupa” jocul, sa fragmenteze actiunile adversarului si sa-i scoata din sarite pe rapidisti, astfel ca acestora din urma nu le-a mai reusit decît rar faze cursive. Chiar daca au fost ratate mai multe ocazii mari, prin Ilyes, Maftei, Schumacher si Pancu, pîna la final scorul a ramas neschimbat.

Pentru Rapid au evoluat: Radulescu – Buta, Iencsi, Soava, Maftei, Bandi – Maldarasanu, N. Grigore, Schumacher – Fl. Bratu, Sumudica. Dupa pauza au mai intrat Pancu, Nita, Perja, Ilyes, D. Serban si Rat.

Ghionturi si vreo doi pumni

Cu circa un sfert de ora înainte de finalul partidei, disputa a fost la un pas de întrerupere dupa un fault dur facut de un rus asupra lui Dennis Serban. În timp ce mijlocasul rapidist si-a fugarit adversarul, pe teren au patruns ambele delegatii, unele persoane ajungînd la locul faptei dupa un sprint de vreo 50 de metri, si extrem de putin a lipsit ca întîlnirea sa se transforme într-o bataie generala. Chiar daca, pe ascuns, s-au împartit si cîtiva pumni, jocul a fost reluat pîna la urma fara alte incidente majore. Disputa a fdegenerat si datorita faptului ca arbitrul de centru a venit la teren fara cartonase, iar atunci cînd arata cîte un ”galben”, centralul doar nota pe o hîrtie.

Sabau a fost menajat

Singurii fotbalisti rapidisti nefolositi de Hizo în partida de ieri au fost Nelutu Sabau si Bogdan Stelea. Daca mijlocasul vine dupa o raceala puternica si tratament cu antibiotice, Stelica a fost tinut pe banca pentru ca si Florentin Radulescu sa fie încercat. În mod normal, giulestenii trebuiau sa mai dispute un joc pîna la plecarea spre România, programata vineri, însa de teama unor accidentari luni s-a hotarît ca disputa cu Rubin sa fie ultima.

De Stanciu nu stie nimeni nimic

Operat de menisc cu doar cîteva zile înainte de plecarea în Cipru, Nicolae Stanciu a ramas la Bucuresti. De atunci, în ciuda faptului ca toata conducerea l-a sunat pe telefonul mobil, nimeni nu a reusit sa discute cu el. De Stanciu a întrebat chiar si George Copos cînd a venit pe insula pentru a urmari partida cu Dinamo Kiev, dar raspunsul unanim a fost ca aparatul suna, dar nimeni nu raspunde.

Sursa: www.prosport.ro