Treizeci de decese într-o saptamâna pe fondul caniculei

Apropo.ro / 26.06.2007, 17:37
Treizeci de decese într-o saptamâna pe fondul caniculei
Datele centralizate la Ministerul Sanatatii Publice, în intervalul 19-26 iunie, atesta faptul ca 30 de persoane si-au pierdut viata pe fondul caldurilor excesive, potrivit unei statistici a MSP de marti, pâna la ora 14.00. Autoritatile de Sanatate Publica judetene si a municipiului

Datele centralizate la Ministerul Sanatatii Publice, în intervalul 19-26 iunie, atesta faptul ca 30 de persoane si-au pierdut viata pe fondul caldurilor excesive, potrivit unei statistici a MSP de marti, pâna la ora 14.00.

Autoritatile de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti au raportat Ministerului Sanatatii Publice alte patru decese în locuri publice, începând de luni ora 19.00, pâna marti, ora 10.00, în cazul carora este posibil ca temperaturile ridicate sa fie factorul favorizant.

Decesele din ultima zi se adauga celorlalte 26 înregistrate la nivel national. Autoritatea de Sanatate Publica din judetul Satu Mare a comunicat, luni seara, decesul unui barbat în vârsta de 61 de ani, care a facut stop cardio respirator. Tot luni, Autoritatea de Sanatate Publica Arges a anuntat decesul unui barbat de 40 de ani, care a suferit un infarct miocardic acut. Marti, la ora 10.00, Autoritatea de Sanatate Publica Olt a raportat decesul a doi barbati, de 56 si 65 de ani, ambii prin stop cardio-respirator.

Luni, Autoritatea de Sanatate Publica din judetul Caras Severin a comunicat decesul unui barbat, în vârsta de 45 ani, care a facut stop cardio respirator.

De asemenea, Autoritatea de Sanatate Publica Arad a anuntat decesul unui barbat de 59 ani, care a suferit un infarct miocardic acut.

22 de persoane au murit saptamâna trecuta pe fondul caniculei, la aceste adaugându-se doua decese înregistrate în week-end, precum si cele sase cazuri de luni si marti.

În utlimele 24 de ore, Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a înregistrat un numar de 958 de apeluri, peste 20 la suta vizând persoane cazute în strada sau care au lesinat, pe fondul temperaturilor ridicate, a declarat, marti, agentiei MEDIAFAX, Lucia Oana, director medical SAMB.

Mediafax