Trend Vision 2006

Apropo.ro / 20.01.2006, 15:21
Trend Vision 2006
Trend Vision este cel mai important proiect de imagine dezvoltat de Wella. Fiind unul dintre jucatorii principali din lumea modei și hairstyling-ului, Wella recunoaște trendurile, le influențeaza și le dezvolta și propune pentru anul 2006 patru tendințe: techno

Trend Vision este cel mai important proiect de imagine dezvoltat de Wella. Fiind unul dintre jucatorii principali din lumea modei și hairstyling-ului, Wella recunoaște trendurile, le influențeaza și le dezvolta și propune pentru anul 2006 patru tendințe: techno nature, real daydream, world fusion si gothic luxury.

Techno Nature

Cautarea armoniei este o caracteristica esențiala a vieții contemporane. Natura și tehnologia, doua teme majore ale societații de azi nu mai sunt în conflict una cu cealalta, ci funcționeaza simbiotic. Design-ul capata o noua atracție estetica, combinând limbajul autenticitații și modernitații. Stilul Techno Nature întruchipeaza simbioza naturii cu tehnologia, revelând esența: șicul bionic, reflectarea perfecta a naturii.

Arta si arhitectura
Tablourile și sculpturile unesc referințele vizuale urbane cu evocarile naturii. Lucrari realizate de arhitecți și urbaniști pun în valoare atât oamenii cât și mediul înconjurator. Aceștia regândesc spațiile publice și înfrumusețeaza viața de zi cu zi.

Viata sociala
Comuniunea cu mediul înconjurator și conservarea constituie lucruri importante pentru majoritatea oamenilor. Oamenii au mai multa grija de ei, de trupurile lor, fac mai mult sport și cauta materiale, mirosuri, texturi care sa le încânte simțurile, fie ca acestea sunt rezultatul unor tehnologii de vârf, fie ca sunt naturale.

Culori, materiale, stil
Culori pastelate, pure și tonuri metalice invoca imagini ale izvoarelor cristaline, ale picaturilor stralucitoare, seninul cerului și suflul de gheața al vântului. Natura este sursa de inspirație pentru materiale fluide, cu reflexe. Ultimele colecții de moda urmaresc contururile corpului și creeaza o noua silueta grațioasa, imponderabila. Muselina și voalul se unduiesc aidoma frunzelor în vânt, iar țesaturile cu finisaje metalice reflecta stralucirea luminii solare.

Coafura
Parul este pus în valoare de coafuri ce exprima mișcare lenta, imponderabilitate și forme învolburate. Tunsorile sunt funcționale și ușoare precum penele, culorile naturale se reflecta precum perle reci, stralucitoare.

Aceasta tendinta ne introduce intr-un univers in care tehnologia si natura fuzioneaza.

Real Daydream

Aroma pâinii abia scoase din cuptor, ursulețul de pluș peste care anii au lasat urme sau sunetul unei melodii familiare ne amintesc momente placute din trecut. Retraim placerea acelor clipe într-o armonie perfecta cu realitatea cotidiana. Trendul Real Daydream este reprezentarea unui univers fabulos în care suntem în cautarea frânturilor de trecut. Mica noastra lume este compusa din obiecte cu ajutorul carora putem pastra, ca într-un tezaur, amintirea momentelor magice ale copilariei.

Arta si arhitectura
Neglijate în ultimul deceniu, tehnicile vechi (precum pictatul în ulei), temele tradiționale (peisajele rurale idilice) revin în actualitate.

Viata sociala
Viața la țara, asociata cu ideea de copilarie sau vacanța, este idealizata. Stresului citadin i se opune atmosfera bucolica a lumii satului.

Culori, materiale, stil
Materiale matlasate, cu imprimeuri pastelate, în relief, trezesc amintirea clipelor de confort și de odihna petrecute acasa duminica dupa-amiaza. Țesaturile venețiene, tricoturile dau materialelor un rafinament de noblețe și accentueaza impresia clipelor petrecute într-un sanctuar.

Coafura
Accesoriile și produsele de înfrumusețare reflecta spontaneitatea rurala; acestea sunt romantice fara a fi kitsch. Culorile parului au un aspect natural – cupru, scorțișoara, ciocolata, caramel și blond sarutat de soare. Parul poate fi ondulat sau drept. Întotdeauna pare un pic ciufulit sau nearanjat.

Cu Real Daydream retraim placerea clipelor magice.

World Fusion

World Fusion reunește, într-un amestec unic, fragmente de culoare, forme și motive inspirate de arta traditionala din Peru, Lapland, Hawaii, Kenya sau India. Societatea este vazuta ca o plasa de micro-comunitați, legate din punct de vedere emoțional – un amestec vesel de oameni cu diferite vârste, religii și radacini etnice.

Arta si muzica
Arta etnica joaca principalul rol. Pictori de origine africana sau asiatica împletesc influențele culturale pentru a crea un amestec plin de viața. Renaște interesul pentru experiențele colective ale concertelor și festivalurilor.

Viata sociala
O provocare cu totul și cu totul noua: produsele, serviciile și marcile joaca un rol de legatura în cadrul relațiilor interpersonale. Dincolo de sentimentul pur de apartenența, un produs poate ajuta la constituirea și întarirea legaturilor dintre oameni.

Culori, materiale, stiluri
Culorile sunt vii și stralucitoare. Albastrul Hawaii-an, galbenul lamâie, rozul stralucitor evoca miezul unei zile toride de vara. Florile tropicale explodeaza pe materialele vaporoase, în timp ce cusaturile opulente și combinația formelor geometrice redau bucuria și placerile simple ale vieții.

Coafura
Îmbinarea diferitelor influențe etnice duce la încrucișarea stilurilor. Se poarta atât parul creț și ondulat, cât și parul drept. Culorile sunt vibrante: roșu, indigo și negru, în contraste puternice. Volumul, buclele și senzația de mișcare sunt reprezentari ale energiei și expresivitații.

In acest univers seducator si exotic putem petrece o noapte de vara eterna.

Gothic Luxury

Tumultul vieții cotidiene nu lasa prea mult loc pentru mituri și legende. În aceasta lume unde totul este cercetat și explicat în detaliu, misterul și poveștile care stimuleaza imaginația sunt rar de gasit. Trendul Gothic Luxury propune o lume rafinata, o evadare din rutina, prin obiecte alese cu grija, gesturi dramatice și placeri senzuale. Este o cautare a momentelor intense, magice, din viața.

Arta si muzica
Romanele și filmele precum „Lord of the Rings” și „Pillars of the Earth” ne potolesc foamea de mituri și drame. Fotografiile lui Man Ray și filmele lui Marlene Dietrich sunt reprezentari ale momentelor pe care le cautam.

Viata sociala
Aceasta tendința este dedicata întunericului – orelor târzii, crepusculului și nopții. Viața sociala presupune petreceri în locații somptuoase, decorate opulent, cu obiecte rare, la care invitații poarta costume elegante, complicate.

Culori, materiale, stil
Toate culorile sunt închise, dar stralucitoare și puternice. Roșu și negru sunt preferate. Mobilierul în stil neo-gotic este combinat cu piese de arta spectaculoase și materiale bogate, precum matasea grea, satinul și catifeaua. Pielea neagra și dantela contrasteaza cu tenul pal, stralucitor. Haute-couture, blanurile scumpe, diamantele, perlele, inelele grele de argint și amuletele sunt pretutindeni prezente.

Coafura
Parul este negru stralucitor, roșu aprins sau blond platinat. Stilurile coafurilor cu capete mici sunt elegante, dar neobișnuite. Femeile sunt reprezentari ale unor îngeri negri, în timp ce barbații apar ca lorzi ai întunericului.

Gothic Luxury recreeaza o noua eleganta – fermecatoare, extravaganta si spectaculoasa.