Trenurile tip Intercity nu mai pot circula în România. Află și motivul

De: Carmen Ulian / 18.02.2015, 14:00
Trenurile tip Intercity nu mai pot circula în România. Află și motivul
Odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, pe 14 decembrie 2014, garniturile de tip Intercity au fost scoase din circulație de CFR Călători.
Garniturile de tip Intercity au fost scoase din circulație de CFR Călători după aproape două decenii de la inaugurarea lor, în 1995. Motivul este uluitor. 
 
Tocmai fondurile europene pentru modernizarea infrastructurii feroviare, alocate pentru lucrări pe Coridorul IV, în Transilvania, au stat la baza scoaterii din circulație a trenurilor Intercity.
 
Un regulament comunitar care stabilește că, pentru a fi clasat la rangul de Intercity, un tren trebuie să aibă o viteză medie de minimum 60 km/oră. Apoi, pe segmente deloc de neglijat din Transilvania, de la Sighișoara spre granița cu Ungaria, au loc în acest moment lucrări de modernizare a căii ferate.
 
Pe cale de consecință, trenurile au întârzieri din cauza lucrărilor și nu poate fi garantată viteza de 60 km/oră. În atare situație, conducerea CFR Călători a apelat la o soluție de avarie, și anume redirecționarea garniturilor de la Brașov către Sibiu, via Făgăraș, pe o linie simplă neelectrificată, scrie cetateanul.net.