Tricoul lui Pele vandut la licitatie este fals

Apropo.ro / 08.02.2002, 08:55
Tricoul lui Pele vandut la licitatie este fals
Tricoul purtat de fostul fotbalist brazilian Pele în finala Cupei Mondiale din anul 1970, din Mexic, care urmeaza sa fie vîndut la licitație, ar putea fi un fals, a anunțat, miercuri, cotidianul "O Globo" Potrivit jurnalului brazilian, tricoul respectiv, pe care este înscris numarul

Tricoul purtat de fostul fotbalist brazilian Pele în finala Cupei Mondiale din anul 1970, din Mexic, care urmeaza sa fie vîndut la licitație, ar putea fi un fals, a anunțat, miercuri, cotidianul „O Globo”

Potrivit jurnalului brazilian, tricoul respectiv, pe care este înscris numarul zece, va fi pus în vînzare, pe data de 27 martie, la Londra, prețul de pornire fiind de 50.000 de lire sterline.

„O Globo” noteaza ca versiunea oficiala a modului în care Casa de licitații Christie’s a ajuns în posesia tricoului lui Pele este ca acesta a fost oferit de fostul internațional italian Roberto Rosato. Fostul fotbalist italian a evoluat în finala turneului final din anul 1970, care a fost cîștigata de selecționata Braziliei, cu scorul de 4-1. Rosato a susținut ca a facut schimb de tricouri cu Pele, dupa încheierea acestui meci.

Conform cotidianului brazilian, selecționerul reprezentativei brazieliene din anii ’70, Mario Zagallo, a afirmat ca Pele i-a dat lui tricoul pe care l-a purtat în prima repriza a finalei disputate în Mexic. Zagallo a adaugat ca tricoul purtat de Pele în a doua repriza a acestui meci a fost facut cadou fostului preparator fizic al echipei naționale a Braziliei, Admildo Chirol. Fiul acestuia a confirmat declarațiile lui Zagallo, precizînd ca tricoul deținut de tatal sau este semnat de cei 22 de jucatori brazilieni care au participat la Cupa Mondiala din Mexic.

Potrivit „O Globo”, Zagallo a menționat ca cele doua tricouri ale lui Pele, pastrate de el și de Chirol, nu au aceeași eticheta.

Pele nu a facut nici un comentariu referitor la vînzarea la licitație a tricoului sau. „O Globo” noteaza ca familia lui Rosato, aflat în convalescența dupa ce i-a fost extirpata o tumoare maligna la limba, s-a declarat iritata de controversa privind autenticitatea tricoului lui Pele. Soția fostului jucator italian a declarat unei agenții de presa din Rio de Janeiro ca exista imagini care dovedesc ca tricoul care va fi vîndut de Casa Christie’s nu este un fals.

Sursa:www.mediafax.ro