Trimis la închisoare pentru că vindea accesorii de hăckuit

Apropo.ro / 29.06.2012, 12:00
Trimis la închisoare pentru că vindea accesorii de hăckuit
Un hacker în vârstă de 29 de ani, din Oregon, SUA, a primit o sentință de trei ani de închisoare pentru că vindea oamenilor scule cu care să își modifice ilegal modem-urile de acasă.

Ryan Harris, din Oregon, SUA, va petrece următorii trei ani de zile în spatele gratiilor și va plăti sumele de 152.370 dolari ca restituire și 50.000 de dolari ca amendă pentru că a permis oamenilor să hăckuiască modem-urile de cablu TV sau de internet, pentru servicii gratuite și conexiuni mai rapide.

Harris le-a vândut informații, software și hardware necesar acestor hack-uri prin compania sa, TCNISO, între anii 2003 și 2009.

El nu a fost de-a lungul acestei afaceri un „criminal discret”, fiind autorul unei cărți intitulate „Hackuind Modemul: Ce nu vor companiile de cablu să știți” în care descria fel de fel de moduri de bypass la sistemele de securitate ale furnizorilor de date.

Spre apărarea sa, Ryan Harris a declarat că nu se consideră vinovat de acțiunile clienților săi și că piesele vândute de acesta sunt perfect legale.