Trimis la închisoare pentru colectarea apei de ploaie

De: Dragos Tanase / 31.07.2012, 11:30
Trimis la închisoare pentru colectarea apei de ploaie
Un bărbat din Oregon, SUA, va sta o lună de zile în închisoare, deoarece a fost acuzat de folosirea ilegală a apei de ploaie.

Garry Harrington a primit sentința, după ce a fost găsit vinovat că a colectat apa de ploaie care a căzut pe proprietatea sa.

Bărbatul, din Eagle Point, Oregon, se luptă încă din 2002 pentru a face ceea ce dorește cu apa de ploaie căzută pe proprietatea sa.

După 10 ani de procese, în care acesta s-a apărat de acuzații cum că a colectat ilegal apa de ploaie în iazurile sale, desfășurate pe 170 de acri de teren, Gary a primit o sentință de 30 de zile de închisoare și o amendă de peste 1.500 de dolari.

Autoritățile spun că Harrington a încălcat legea colectând apa de ploaie și zăpada topită, căzute pe proprietatea sa, deoarece oficiali ai Comisiei de Apă din Medford consideră terenul acestuia drept afluent al râului Crowfoot, fiind astfel protejat de o lege din 1925 care oferă Comisiei drepturi absolute.

În baza acelei legi, avocații au reușit să demonstreze că cele trei iazuri făcute de Harrington pe terenul său sunt ilegale.

„Când se ajunge la punctul în care un proprietar de teren rural nu mai poate colecta apa ce cade pe pământul său pentru a și-l proteja, s-a mers prea departe”, a declarat Garry Harrington pentru Associated Press.