Trio Zamfirescu ar cânta oricând cu Paraziţii

Apropo.ro / 05.05.2012, 06:00
Trio Zamfirescu ar cânta oricând cu Paraziţii
Fraţii Georgeta, Ionuţ şi Stan – adică Trio Zamfirescu de la Romanii au talent – cântă împreună de mai bine de 18 ani. Băieţii declară că le-ar face oricând o serenadă lui Megan Fox sau Antoniei, în timp ce Georgeta i-ar cânta lui Brad Pitt.

Iar dacă vor câştiga premiul cel mai la „Românii au talent”, vor dona o parte din bani în scopuri nobile.

– Cum aţi ajuns la această formulă, Trio Zamfirescu?
Cântăm în formula asta de mai bine de 11 ani şi asta fiindcă am început chitara în acelaşi timp, în urmă cu 18 ani. Nu a fost foarte greu să alegem formula asta fiindcă eram tot timpul împreună, cântam cu toţii la chitară şi, decât să ne certăm, mama ne punea să cântăm împreună.

– Gustă românii genul vostru de muzică? Sunteţi invitaţi la evenimente mondene, culturale?
La început, când cântam doar muzică clasică, eram chemaţi doar la festivalurile de chitară, unde ne bucuram de o apreciere sinceră. Însă, de când am schimbat macazul şi am inclus în program şi piese flamenco, publicul care arată interes pentru noi s-a lărgit considerabil, iar acum participăm des la evenimente mondene sau culturale. Odată cu participarea la concusul „Românii au talent” invitaţiile de a concerta au crescut simţitor mai ales din rândul oraşelor din ţară, lucru care ne bucură nespus.

– Ce gen de muzică nu aţi aborda niciodată?
Am vrea să răspundem cu „niciun gen”, dar probabil că sunt câteva pe care nu le-am aborda niciodată. Am cânta oricând cu o trupă ca Paraziţii.

– V-aţi gândit deja la numărul pentru marea finală? Cât de spectaculos va fi?
Bineînţeles că ne-am gândit şi noi credem că va fi foarte spectaculos. Ne-am propus ca la fiecare etapă în care ajungem să aducem ceva nou la care oamenii nu se aşteptau din partea noastră. În semifinală, noutatea a fost regia, coregrafia şi cântatul în picioare (un sacrilegiu în lumea chitarei clasice). În finală, sperăm ca elementul surpriză să fie şi mai spectaculos. Rămâne să ne spuneţi voi!

– Ce alte pasiuni, în afară de chitară, mai aveţi?
Avem cu toţii o pasiune pentru dansurile latino. Apoi ne separăm, Georgeta cu moda, Stan cu fotbalul, Ionuţ cu fitness-ul.

– Căror vedete, de la noi sau de afară, le-aţi face o serenadă?
În primul rând Andrei, evident! Apoi cred că trebuie să răspundem separat fiindcă Georgeta sigur ne va strica sincronizarea. La prima strigare ar ieşi Megan Fox, Natalie Portman şi Charlize Theron. De la noi i-aş cânta, scuze, i-am cânta Mădălinei Ghenea sau Antoniei…hmm, Georgi o să spună probabil Brad Pitt sau Mircea Radu ceva…nu contează!

– Ce veţi face cu banii dacă veţi lua marele premiu la „Românii au talent”?
Am investi într-un studio de înregistrări şi am ajuta nişte prieteni cu probleme serioase. Apoi am dona o parte din ei unei fundaţii care luptă împotriva cancerului.

Gabriela Groza
Românii au talent, vineri, 20.30, PRO TV