Tristan & Isolda / Tristan & Isolde (2006)

Apropo.ro / 25.05.2006, 15:27
Tristan & Isolda / Tristan & Isolde (2006)
Dupa caderea Romei, razboinicii temuți ai Angliei sunt dominați de regele irlandez Donnchadh. Unul dintre ei, Lord Marke (Rufus Sewell) urmarește sa uneasca triburile de britoni pentru a forma o singura națiune. Cel mai aprig și mai curajos dintre cavaleri

Dupa caderea Romei, razboinicii temuți ai Angliei sunt dominați de regele irlandez Donnchadh. Unul dintre ei, Lord Marke (Rufus Sewell) urmarește sa uneasca triburile de britoni pentru a forma o singura națiune. Cel mai aprig și mai curajos dintre cavaleri este Tristan (James Franco), pe care Marke l-a crescut ca pe un fiu dupa ce acesta ramasese orfan în urma unui atac al irlandezilor. Cu Tristan de partea sa, Marke crede ca poate sa-și uneasca poporul și sa scape Anglia de sub dominația irlandezilor. Dar Tristan ascunde un secret teribil.

Ranit în batalie și lasat sa moara, e îngrijit de Isolda (Sophie Myles) o misterioasa și nemaipomenit de frumoasa irlandeza. Isolda îl ascunde pe Tristan de tatal ei, regele Donnchadh. Cu leacuri și vorbe dulci de dragoste, Isolda îl pune pe picioare.

Cei doi traiesc o scurta și pasionata poveste de dragoste, iar Tristan trebuie sa se întoarca în Anglia, fara sa afle cine este de fapt blonda Isolda. Regele Donnchadh încearca în orice chip sa arunce triburile engleze înapoi în haos. Printr-o manevra meschina, regele irlandez promite mâna fiicei sale celui care câștiga un turnir cavaleresc, la care invita sa ia parte toți cavalerii de seama ai Angliei. Tristan cîștiga mâna domniței pentru regele sau, Marke, a carui dorința de unificare e astfel împlinita.

Tristan e uimit și îngrozit când afla ca a câștigat pentru regele sau mâna frumoasei irlandeze ce-i salvase viața. Și ce-i mai rau, e ca de Marke îl leaga o adânca și loiala prietenie…

Mai întâi desparțiți de țari aflate în razboi, iar mai apoi de loialitatea fața de un barbat puternic și drept, Tristan și Isolda încearca sa-și înabușe dragostea de dragul pacii și viitorului Angliei. În ciuda eforturilor de a sta desparțiți, pasiunea izbucnește. Tristan și Isolda vor fi împreuna, riscând totul pentru o clipa de îmbrațișare.

Twentieth Century Fox prezinta „TRISTAN & ISOLDE”, o poveste duioasa de dragoste și abandon , un mit despre puterea destinului și a iubirii, pierdut în timp. Producatorii executivi sunt Ridley Scott („Kingdom of Heaven”, „Gladiator”), Tony Scott („Man on Fire”), Jim Lemley („We Were Soldiers”) și Frank Hubner („Whale Rider”). Regia filmului e semnata de Kevin Reynolds („Robin Hood: Prince of Thieves) iar scenariul aparține lui Dean Georgaris („The Manchurian Candidate”).

În rolurile principale sunt : James Franco (Spider Man și Spider Man II), în rolul cavalerului Tristan; Sophia Myles („Underworld”) în rolul prințesei irlandeze Isolda; Rufus Sewell („A Knight’s Tale”) este lordul Marke, barbatul ce intervine între ei.

În film mai joaca David Patrick O’Hara („Braveheart”), Mark Strong („Revolver”)Bronagh Gallagher (Star Wars Episode 1. The Phantom Menace) și Henry Cavill (The Count of Monte Cristo).

TRISTAN & ISOLDE e produs de Lisa Ellzey, Giannina Facio, Moshe Diamant și Elie Samaha.

Muzica e semnata de Anne Dudley, regia de imagine aparține lui Arthur Reinhart, iar costumele de Maurizio Millenotti.

Distribuit în România de: România Film, ProRom

Tags: