Trucuri despre cum sa o iei de la capat

Apropo.ro / 23.01.2002, 13:16
Trucuri despre cum sa o iei de la capat
Inceputul carierei necesita o gramada de energie si motivatie. A lua totul de la capat poate fi tot asa (daca nu mai mult) de dificil. In functie de modul tau de a fi, primul pas ar putea fi si cel mai simplu. Este usor cand esti sigur pe tine si stii ce vrei. Mai complicat este cand

Inceputul carierei necesita o gramada de energie si motivatie. A lua totul de la capat poate fi tot asa (daca nu mai mult) de dificil. In functie de modul tau de a fi, primul pas ar putea fi si cel mai simplu.

Este usor cand esti sigur pe tine si stii ce vrei. Mai complicat este cand nu prea stii de unde sa pornesti si cum sa faci primele miscari.

Destinde-te si incearca:
1. Aranjeaza-ti parul. O infatisare perfecta este esentiala pentru prima impresie. Sa arati bine iti da si incredere si te face sa te simti mult mai bine.

2. Cumpara-ti un costum pentru interviu. De ce sa nu fii pregatit ? A-ti cumpara ceva special este o investitie in „look”-ul tau profesional.

3. Nu te izola ! Daca esti dezamagit de cautarile tale, sansele sa te indepartezi de familie si prieteni sunt destul de mari. Ai putea sa-i eviti pentru ca urasti sa raspunzi la intrebari de genul „Ai gasit pana la urma ceva de lucru ?”. Daca crezi ca vei reusi de unul singur, renunta. E o prostie. Nimeni nu reuseste asa. Nu te indeparta de singurii oameni carora le pasa si te pot ajuta.

4. Intra intr-o asociatie/organizatie/comunitate …etc profesionale. Este o mare sansa de a fi la curent cu ultimele informatii si tendinte din domeniul tau. In astfel de locuri poti gasi si oferte de joburi. Si fiind in „retea”, drumul spre un job va fi mult mai simplu.

5. Ai incredere ! Ca si o bila care incepe sa se rostogoleasca si capata din ce in ce mai multa energie, asa se intimpla si cu o cautare, fie ea a unui job. Odata ce ai inceput sa cauti vei gasi oportunitati si vei primi oferte. Asa ca ia-ti inima in dinti, sunt multe moduri de a incepe. Doar trebuie sa o faci !

Sursa (www.myjob.ro)