Trucuri pentru indepartarea petelor de pe haine

Apropo.ro / 15.12.2008, 12:30
Trucuri pentru indepartarea petelor de pe haine
Afla cum poti indeparta si cele mai dificile pete de pe haine, fara a fi nevoit sa iti schimbi garderoba.

Petele de ruj, grasime sau vin rosu pot fi cei mai mari dusmani ai hainelor noastre. Exista totusi cateva trucuri prin care putem indeparta aceste pete dificile de pe haine.

Petele de cafea, cacao sau ciocolata se pot scoate cu ajutorul unui tampon de vata inmuiat in glicerina incalzita la 35 de grade. La 10 minute de la aplicarea solutiei, clateste haina in apa calda.

Petele de vin rosu pot fi indepartate aplicand orice alcool incolor pe ele. Dupa ce torni alcool pe pata, introdu haina in apa calda cu detergent, timp de 20 de minute.

Alcoolul este util si pentru a scoate petele de ruj. Poti folosi un servetel cu alcool pentru a tampona pata, apoi spala haina in apa calda cu detergent. Poti de asemenea sa folosesti fixativ pentru par, acesta fiind eficient si in cazul petelor de cerneala sau vin.

Petele de grasime se indeparteaza cu ajutorul unei solutii formate din sare si amoniac (pentru matase) ori prin frecarea cu un servetel inmuiat in acetona, alcool sau eter. Benzina este eficienta pentru a scoate petele de ulei vegetal si animal.

Afla mai multe trucuri pentru indepartarea petelor, pe Acasa.ro.

Aflati din acest clip cum puteti scoate petele de sange de pe haine:

Stii si alte trucuri pentru indepartarea petelor de pe tesaturi?