Trucuri pentru un par sanatos

Apropo.ro / 18.02.2008, 16:52
Trucuri pentru un par sanatos
Pasul cel mai important pentru a avea o coafura frumoasa este sa ai grija de parul tau.

Pasul cel mai important pentru a avea o coafura frumoasa este sa ai grija de parul tau.

Nu trebuie sa uiti ca sanatatea parului tau depinde de sanatatea ta fizica, de aceea trebuie sa mananci sanatos pentru ca parul este intretinut in mare parte de vitaminele si mineralele din organismul tau.

Pe langa o alimentatie sanatoasa poti apela la cateva remedii naturiste ce iti vor face parul sa straluceasca de sanatate.

Pentru a preveni caderea parului te poti ajuta de uleiul de cocos. Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei si intinde-l de la radacina spre varf dupa care ia un prosop fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreza-l o vreme.

Cea mai buna metoda de a scapa de parul gras este sa folosesti pudra ce se gaseste in comert. Aceasta trebuie aplicata la radaciuna parului si lasata sa actioneze un sfert de ora.

Pentru parul gras si lipsit de vitalitate este de asemenea indicat ceaiul de urzica alba.

Tratamentul pe baza de ulei de masline si galbenus de ou face minuni pentru par. Dupa ce iti faci un masaj cu ulei de masline aplica galbenusul de ou, batut in prealabil, de la radacina spre varfuri si lasa-l sa actioneze 10 minute. Se recomanda repetarea acestui tratament o data pe saptamana, timp de o luna, iar parul tau se va revigora si va capata stralucirea de care are nevoie.

O problema des intalnita a firului de par este matreta. Aceasta poate fi indepartata prin spalarea zilnica a parului cu un concentrat din coada calului sau prin frectionarea pielii capului cu tinctura de urzica sau de radacina de brusture.

Pentru a avea un par frumos este recomandat sa il pieptani cat mai des si sa nu folosesti foarte des uscatorul deoarece acesta duce la deteriorarea firului de par.

Foarte importanta in ingrijirea parului este clatirea.Trebuie sa folosesti apa din abundenta si sa o racesti putin spre final, astfel porii se inchid si parul devine stralucitor.