Trupa Ad Hoc prezintă turneul Hibernal!

De: Nicoleta Nicolae / 21.01.2015, 07:00
Trupa Ad Hoc  prezintă turneul Hibernal!
Ad Hoc au pregătit un nou turneu pentru prima parte a anului 2015. Hibernal e un spectacol centrat pe poveşti şi legende iernatice pe care cei cinci trubaduri le vor povesti exact până când vine primăvara, ultimul concert al turneului fiind în 1 martie. Pentru prima dată Ad Hoc vor cânta în oraşe precum Constanţa sau Mangalia, dar se vor şi întoarce în câteva locuri deja dragi lor.


Despre “Hibernal” trupa vorbeşte cu multă speranţă şi căldură, chiar dacă e vorba de un spectacol croit pe gusturile iernii. Basmul pe care îl prezintă e menit să creeze o paralelă cu lumea reală şi să inspire finalul fericit, concluzia pe care trupa speră să o ducem fiecare cu noi acasă după orice spectacol al lor.

Trupa descrie astfel spectacolul lor de iarnă:

“O lume viciată, coruptă, fără cântec, fără speranţă, fără voie bună, fără zâmbete şi fără cale de ieşire + cinci flăcăi zâmbăreţi, sinceri, calzi şi puşi pe cântec şi voie bună! Oare ce se va întâmpla când îi punem la un loc?

Iarna aceasta ne vom spune basmul într-un spectacol croit pe sezonul rece. Poveştile pe care le-am trăit şi găsit în folclor se vor îmbina cu muzica, efectele de lumină şi costumele pentru a pune în scenă o metaforă perfectă pentru zilele pe care le trăim.

Miros de fum şi tămâie, efecte sonore şi vizuale, blănuri, piei, lemn, torţe, incantaţii şi o regie atent calculată vor crea o lume de basm peste spaţiul de spectacol. Personajele vor prinde viaţă, publicul va fi învăluit de poveste şi împreună vom trăi magia unui basm al zilelor noastre. În plus, vom dezvălui câte ceva despre originea trupei şi a fiecărui membru al trupei.

Fără super-eroi – dar nici tare departe de ei; fără exagerări – dar cu forţă şi frumuseţe; fără să negăm nimic din trecuturile lumii – dar fără să acordăm atenţie necuvenită tristeţilor sau greutăţilor, Hibernal e basmul pe care îl trăim şi sperăm să îl ducem cu adevărat la un bun sfârşit în care binele învinge la final.”

Prima reprezentaţie din acest an va fi în Bucureşti, pe 24 ianuarie, La Bordei, unde vor susţine un “divan Ad Hoc” comemorând Mica Unire din 1859 şi se va încheia în 1 martie, la Suceava, la Motor’s Pub. Datele libere din turneu sunt deschise pentru reprezentaţii deci dacă vreţi să îi vedeţi şi în oraşul vostru, îi puteţi contacta pe pagina oficială de facebook: www.facebook.com/adhocmedieval.

Program turneu (primele date confirmate):

24 ian – Bucureşti, La Bordei

30 ian – Constanţa, Legendary Pub

31 ian – Mangalia, La Berărie

06 feb – Bucureşti, MŢR, Ziua Roşiei Montane

27 feb – Bacău, Pub S4

28 feb – Iaşi, Underground Pub

01 mar – Suceava, Motor’s Pub.

Eveniment facebook Turneu Ad Hoc: https://www.facebook.com/events/527932693976639/