Trupa Akcent s-a destrămat cu scandal

De: Gabriela Voicu / 05.09.2013, 15:20
Trupa Akcent s-a destrămat cu scandal
Akcent, una dintre cele mai de succes trupe de băieți ale ultimilor ani, înființată în 2001, s-a destrămat, dar nici pe departe pe cale amiabilă!

Membrii trupei Akcent au decis să pună capăt uneia dintre cele mai longevive formații din România, așa că după 14 ani în care au fost constant în topurile muzicale, Adi Sînă, Mihai Gruia și Sorin Brotnei au pus punct, dar nu pe cale amiabilă.

Între cei trei ar fi existat nemulțumiri cu privire la bani. Cancan.ro scrie că Mihai și Sorin s-ar fi supărat pentru că lui Adi îi reveneau mai mulți bani, întrucât el compunea textele și era vocea principală. Neînțelegerile au apărut în urmă cu aproximativ un an, când Adi s-a impus și a cerut un procent mult mai mare din concerte. Asta în contextul în care el oricum încasa dublu față de Sorin și Mihai, întrucât, în vremurile bune, toți au căzut de acord ca după plecarea lui Marius Nedelcu Adrian să primească și partea acestuia, pentru că era considerat liderul trupei și se implica mai mult pe partea de compoziție.

Akcent – „Chimie Intre Noi”

Adi a anunțat deja destrămarea trupei pe Facebook: „Ultimii 14 ani au fost o părticică de Rai. Am avut șansa unică să vizităm locuri pe care doar le-am visat, să cunoaștem oameni minunați din întreaga lume, am învățat să vă respectăm pe voi, fanii, și să cântăm în fața celor mai buni prieteni pe care ni i-am imaginat. Vreau să auziți de la mine asta: Akcent începe un nou capitol, într-o nouă formulă și voi continua să vă surprind cu melodii și interpretări noi”.

Despărțirea trupei a fost confirmată și de Sorin, ieri:

„În Akcent sunt, într-adevăr, probleme. Noi avem contract cu casa de discuri până în luna decembrie. Avocații noștri se ocupă acum de asta”, a spus Sorin Brotnei, în direct, „La Măruță”.

După separare, Adi și-a dorit să cânte în continuare sub titulatura care l-a consacrat, dar Sorin și Mihai nu au fost de acord sub nicio formă și cum brand-ul Akcent este înregistrat la OSIM pe numele celor trei componenți, s-a ivit alt set de probleme. Rămâne de văzut cum se va încheia acest scandal.