Trupa Dirty Shirt, aleasă din sute de trupe pentru compilaţia „25 Years of Wacken”

Apropo.ro / 14.11.2014, 17:06
Trupa Dirty Shirt, aleasă din sute de trupe pentru compilaţia
Formaţia Dirty Shirt are ocazia să facă istorie alături de Festivalul Wacken Open Air! Una dintre melodiile trupei, interpretată live la eveniment, se regăseşte pe DVD-ul aniversar care sărbătoreşte 25 de ani de Wacken.

Este vorba despre „Săraca Inima Mea”, prestaţie care a fost selectată din sute de asemenea recitaluri, oferite de diverse grupuri care au cântat la festival de-a lungul anilor.

DVD-ul „25 Years of Wacken – Snapshots, Scraps, Thoughts & Sounds” este împărţit în 3 discuri. Primul conţine videoclipuri cu show-urile headlinerilor şi ale atracţiilor principale care au luat parte la festival în acest sfert de secol de când evenimentul face legea în lumea metal.

Cel de-al doilea disc conţine prestaţiile formaţiilor care au cântat pe scenele Party, Wackringer sau Wacken Metal Battle şi au fost selectate cu atenţie de realizatorii materialului, care au ales doar cele mai remarcabile interpretări.

Pe acest disc se regăseşte şi „Săracă Inima Mea”, semnată Dirty Shirt, în varianta cantata la ediţia de anul acesta a Wacken Metal Battle, unde Dirty Shirt a câştigat locul II!

Al treilea disc însumează concertele care au avut loc pe scenele Wet Stage şi Headbanger Stage.



„Este o bucurie imensă pentru noi să ne regăsim pe acest disc! Vom lua acest lucru ca pe o încurajare şi că pe o confirmare că suntem pe drumul cel bun. Dirty Shirt a făcut o impresie excepţională la Wacken şi, implicit, a arătat ce formaţii interesante şi valoroase are România!”, au declarat membrii Dirty Shirt.


Formaţia se pregăteşte să lanseze un nou material, „Dirtylicious”, succesorul lui „Freak Show”. Viitorul disc este un amestec original între rock, metal, folclor şi world music, şi a fost compus cu ajutorul tarafului Transylvanian Folkcore Orchestră. Discul va fi finalizat după ce trupa se întoarce acasă din turneul european.


Dirty Shirt va încheia turneul Freak Show Tour 2013-2014 “en fanfare” cu o serie de 10 concerte în 5 ţări din Europa de Vest: Austria, Germania, Olanda, Belgia şi Franţa. Turneul FREAK SHOW TOUR a început în aprilie 2013, după lansarea albumului Freak Show, foarte apreciat atât în presă, cât şi de publicul din întreaga Europă.

Turneul:

13/11 Replugged, Wien (A)
14/11 Bremer Metal Fest, BluesClub, BREMEN (D)
15/11 JC Blanko, EMMEM (NL)
16/11 Le Garage, Liège (B)
17/11 Underground, Koln (D)
18/11 El Diablo, Lille (FR)
19/11 Le Klub, Pariş (FR)
20/11 Brin de Zinc, Chambéry (FR)
21/11 L’Ampérage, Grenoble (FR)
22/11 Korigan, Aix en Provence (FR)

Info turneu

Muzica: https://dirtyshirt.bandcamp.com/
Video: https://www.youtube.com/dirtyshirtoriginal
Facebook: https://www.facebook.com/DirtyShirtRomania
Site: www.dirty-shirt.com