Trupa Kings of Leon va lansa un nou album

Apropo.ro / 12.11.2014, 09:14
Trupa Kings of Leon va lansa un nou album
Trupa americană va lansa un nou album, al şaptelea disc al formaţiei, potrivit informaţiilor publicate pe platforma online Twitter de Nathan Followill, toboşarului grupului.

Conform nme.com, Nathan Followill a declarat că al şaptelea album al grupului Kings of Leon „vine în curând”, iar comentariul a fost făcut pe platforma online Twitter, toboşarul grupului exprimându-şi regretul faţă de sfârşitul turneului „Mechanical Bull”, de promovare a celui de-al şaselea material, ultimul concert al seriei de spectacole având loc în Brazilia.

„Îmi pare foarte rău că trebuie să plecăm din Brazilia. Ce modalitate extraordinară de a termina acest turneu. Atât de multe amintiri. Cei mai tari fani din lume, al şaptelea album vine în curând”, a scris Followill, duminică, pe contul său de pe platforma Twitter.

Foto: Hepta

Turneul de promovare a albumului de studio „Mechanical Bull”, lansat în 2013, al şaselea al grupului, a fost marcat, în urmă cu câteva luni, de anularea unor concerte după ce Nathan Followill a fost rănit într-un accident de autocar.

Toboşarul trupei a fost rănit când un pieton a apărut brusc în faţa autocarului cu care trupa se deplasa în turneu prin America de Nord. Muzicianul a avut câteva coaste rupte din cauza opririi de urgenţă a autovehiculului, potrivit Mediafax.

Grupul american Kings of Leon este format din fraţii Caleb Followill (solist), Nathan Followill (percuţie/ backing vocals) şi Jared Followill (chitară bas/ sintetizator), dar şi vărul lor, chitaristul Mathew Followill.

Iniţial, comparaţi cu cei de la formaţia The Strokes, dar în variantă sudistă – pentru reinventarea şi resuscitarea rock & roll-ului Dixie-style – cei de la Kings of Leon s-au transformat încet, de-a lungul anilor, într-o trupă de rock experimental.

Kings of Leon s-a bucurat de o popularitate imediată în Marea Britanie, unde, mai târziu, a primit discuri de platină pentru vânzările de albume. Pe măsură ce trupa a explorat diverse stiluri şi a înregistrat şi alte lansări, pe albumele „Aha Shake Heartbreak” (2004), „Because of the Times” (2007) şi „Only By the Night” (2008), comparaţiile cu The Strokes au dispărut, Kings of Leon, având în prezent propriul lor stil. Piesa „Use Somebody” a fost desemnată „înregistrarea anului” la Gala Premiilor Grammy din 2010, iar piesa „Sex On Fire” s-a bucurat de un succes comercial răsunător.