Trupa Korn va concerta, pe 3 august, la Arenele Romane din București

De: Carmen Ulian / 10.02.2015, 16:00
Trupa Korn va concerta, pe 3 august, la Arenele Romane din București
Trupa Korn va reveni în România și va susține un concert, pe 3 august, la Arenele Romane din București, informează Emagic.

După ani de așteptare și zeci de zvonuri, fanii Korn au astăzi parte de o confirmare: trupa va cânta anul acesta pentru prima dată la București! Concertul va avea loc pe 3 august, la Arenele Române, și marchează cea de-a două vizită a trupei în România, după prezența în cadrul ediției 2010 a festivalului Peninsula din Târgu Mureș.

Korn este una dintre cele mai cunoscute trupe din lume ale curentului nu metal, având peste 20 de ani de carieră de-a lungul căreia au reușit să-și păstreze un loc fruntaș în lista preferințelor iubitorilor acestui gen.

Lansată în 1993 cu albumul demo Neidermayer’s Mind, Korn a cunoscut succesul internațional odată cu cel de-al treilea album din carieră, Follow the Leader (1998), care a debutat direct pe primul loc în clasamentul Billboard 200, fiind răsplătit cu cinci discuri de platină pentru vânzări de peste 10 milioane de copii în întreagă lume. Materialul a inclus o serie de colaborări cu alți artiști cunoscuți printre care Ice Cube, Tre Hardson (membru al trupei Pharcyde), Fred Durst (Limp Bizkit) dar și actorul Cheech Marin. „Got The Life” și „Freak on a Leash” sunt două dintre single-urile extrase de pe acest album, piese care le-au adus membrilor trupei un public mult mai vast, dincolo de barierele genului dar și aprecierea oamenilor din industrie, tradusă în numeroase premii și nominalizări. „Freak on a Leash” a luat Grammy-ul pentru Best Music Video primind o nominalizare și pentru Best Hard Rock Performance. Clipul piesei a câștigat în același an alte nouă nominalizări la MTV Video Music Awards dar și două trofee pentru Cel mai bun clip rock și Cea mai bună editare.

Albumul Issues, cel de-al patrulea, lansat doar un an mai târziu, a avut același debut fulminant, ocupând prima poziție din Billboard 200 cu peste 500.000 de copii vândute în prima săptămână. Trupa a sărbătorit momentul cu un concert live în cadrul celebrului Apollo Theater din New York, întregul show fiind preluat și difuzat simultan pe mai multe radiouri din țară. A fost primul eveniment de acest gen realizat de o trupă rock în ultimii 50 de ani. În aceeași perioadă, Korn a avut și o apariție într-un episod al serialului South Park, intitulat „Korn’s Groovy Pirate Ghost Mystery”, în cadrul căruia a avut premieră „Falling Away from Me”, primul single al albumului.

Au urmat alte 7 materiale discografice, trupă trecându-și în CV de-a lungul timpului numeroase alte performanțe muzicale printre care 19 nominalizări și 7 trofee în cadrul unor gale ale industriei de profil precum: MTV Europe Music Awards, MTV Asia Awards, Revolver Golden Gods Awards, Kerrang! Awards, Loudwire Music Awards, MuchMusic Video Awards sau Drummies! Awards. În 2011, pentru albumul The Path of Totality, cel de-al zecelea din carieră, Korn a avut o serie de colaborări neașteptate cu artiști din elită electronic dance music precum Skrillex sau Noisia, feedback-ul fanilor față de noul sound fiind excelent.

Muzică trupei a fost întotdeauna specială și a surprins încă de la început, fiind greu de încadrat în perimetrul unui singur gen. Deși în stilul lor să regăsesc numeroase influențe de la Metallica, Nirvana, Led Zeppelin, Alice în Chains, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Biohazard, Nine Inch Nails, Beastie Boys, Black Sabbath sau Anthrax, mare parte din muzică lor a fost inspirată și din cultură hip hop. Alternative metal, alternative rock, grunge metal, post-grunge, hard rock, rap metal, funk metal, groove metal sau industrial metal sunt doar câteva dintre etichetele muzicale aplicate stilului Korn, această fiind de altfel prima trupă asociată curentului nu metal. Mai mult decât atât, în cartea Nu-metal: The Next Generation of Rock & Punk, Korn a fost situată pe poziția a treia în clasamentul celor mai bune trupe de nu metal din lume.

Anul acesta, Korn va ajunge pentru prima dată și la București, în formulă Jonathan Davis (voce, cîmpoi), James „Munky” Shaffer (chitară), Brian „Head” Welch (chitară, backing vocal), Reginald „Fieldy” Arvizu (bass) și Ray Luzier (tobe, percuție). Concertul va avea loc pe 3 august, la Arenele Române, în deschidere publicul putând să-i vadă pe: Point Blank (Macedonia), Comă, Implant Pentru Refuz și DJ Hefe.

Biletele se vor pune în vânzare pe 10 februarie, pe www.myticket.ro,la prețul de 140 de lei – preț valabil pentru doar în pre sale, pentru un număr limitat de bilete. Ulterior, acestea vor putea fi achiziționate la prețul de 160 de lei.

Pentru cei mai înfocați fani există și o categorie specială de bilete early entry, în număr limitat, ce le va asigură accesul mai devreme în spațiul de eveniment. Acestea costă 200 de lei. În ziua evenimentului, la intrare, biletele rămase disponibile vor putea fi achiziționate la prețul de 180 de lei. În perioadă următoare, biletele se vor găsi și în rețeaua magazinelor Diverta.