Trupa Led Zeppelin a facut din nou furori, dupa 27 de ani

Apropo.ro / 11.12.2007, 18:09
Primul concert al trupei Led Zeppelin, dupa destramarea din 1980, a bucurat 20.000 de fani pe Arena O2 din Londra.

Primul concert al trupei Led Zeppelin, dupa destramarea din 1980, a bucurat 20.000 de fani, luni seara (10 decembrie), pe Arena O2 din Londra.

Jimmy Page, Robert Plant si John Paul Jones au fost insotiti pe scena de Jason Bonham, fiul raposatului tobosar al trupei, John Bonham.

Concertul a fost deschis de o serie de filmari de arhiva despre impactul pe care Led Zeppelin si The Beatles l-au avut asupra muzicii, urmate apoi de un show fantastic de lumini.

Organizatorul Harvey Goldsmith a declarat ca aceasta reuniune a generat cel mai mare interes dintre toate evenimentele organizate de el, printre care se numara Live Aid si Live 8.

Robert Plant a demonstrat pe piesa "Ramble On" ca inca poseda timbrul vocii sale legendare, in timp ce Jimmy Page si-a strunit chitara ca pe vremuri aratand publicului ca un artist bun ramane asa pana la ultimul riff.

Fiul legendarului tobosar Bonham, la 41 de ani, adica mai mult decat avea tatal sau cand a murit in 1980, a facut un adevarat show pe scena. A cantat fara gres si a demonstrat la randul sau ca e demn de aceasta reuniune legendara.

Dupa "The Song Remains the Same", Plant a tipat catre tobosar: "Jason Bonham, drums! Come on!". Setlist-ul a fost variat si plin de surprize pentru ca s-a cantat de la "No Quarter" pana la "Trampled Under Foot" in show-ul de peste doua ore imbogatit de piesele de la bis, "Whole Lotta Love" si "Rock and Roll".

Piesa "For YOur Life" a fost cantata live, in premiera, iar hit-ul "Stairway to Heaven" a adus ceva now in show-ul Led Zeppelin: clasicele brichete din aer au fost pe alocuri inlocuite de telefoane si camere digitale.

Unul dintre fani a declarat ca nu a putut sa doarma 4 zile inainte de concert si sentimentul pe care l-a resimtit a fost asemanator cu cel al Craciunului.