Trupa Luna Amară, primul concert din Bucureşti pe 2015!

De: Nicoleta Nicolae / 27.01.2015, 10:54
Trupa Luna Amară, primul concert din Bucureşti pe 2015!
Luna Amară - al cărei ultim album, Live la Conti, a fost recent votat de METALHEAD “Cel mai bun album alternative al anului 2014” - va cânta sâmbătă seară în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50), de la ora 21. În deschidere a confirmat participarea trupa de grunge Space Needle.

Pentru Luna Amară, concertul de sâmbătă din Fabrica va însemna un moment aniversar: anul acesta se împlinesc 15 ani de activitate sub acest nume. Totodată, va fi primul concert de sine stătător Luna Amară din Bucureşti din 2015.

Albumul Live la Conti al celor de la Luna Amară a fost votat de către prestigiosul site de rock METALHEAD Romania drept “Best Romanian Alternative Release”. Aşa că, în ziua precedentă, clujenii vor susţine şi un recital pe scena Metalhead Alt. Rock Awards, împreună cu trupa Alternosfera.

Despre acest premiu important şi despre concertul de a doua zi din Fabrica, Mihnea Blidariu, vocalul trupei, a spus:

„Pentru Luna Amara începe un an aniversar: acum 15 ani cântam pentru prima oară sub acest nume. Ne bucurăm tare mult că publicul nostru s-a decis să ne facă un cadou de început de an şi să voteze Live la Conti drept cel mai bun album de rock alternativ din 2014. Alegerea lor ne onorează şi, de aceea, ne-am gândit să ne prelungim şederea la Bucureşti cu încă o zi pentru un concert aşa cum numai noi şi cu voi ştim să facem împreună: pe 31 ianuarie în Fabrica!”

 VEZI AIC Luna Amara – Oras (Live la Conti)

VEZI AICI Luna Amara – Albastru (Live la Conti)

În deschidere – grunge, cu Space Needle

Space Needle este o trupă de grunge înfiinţată în urmă cu doi ani la Bucureşti. În toamna anului trecut îşi lansau primul album tot în Club Fabrica. Piesele sunt cântate în limba engleză.

“Trebuie preluată şi dusă mai departe moştenirea lăsată de Alice in Chains, Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden, Stone Temple Pilots şi multe alte trupe care au purtat până în zilele noastre sunetul inconfundabil al anilor ‘90”, spun cei de la Space Needle pe pagina oficială de Facebook.

Space Needle înseamnă Alex Purje – vox&guitar, Nicolae Aramă – quitar, Călina Maria – bass, Ati de Chile – drums.

VEZI AICI Space Needle – White Cow (Official Video)

VEZI AICI Space Needle – Not to be broken

Data şi ora: sâmbătă, 31 ianuarie, ora 21:00

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Concert: Luna Amară

În deschidere: Space Needle

Intrare: 20 lei (iabilet.ro)

Facebook Event: Luna Amară în Fabrica LIVE

http://www.luna-amara.ro/

Club FABRICA pe Facebook

Despre Luna Amară

Formaţia Luna Amară (pentru fanii de limbă engleză: Bitter Moon) a fost fondată în septembrie 2000, la Cluj. Cu un an mai înainte s-au numit Tanagra Noise, amănunt util pentru eventualele concursuri cu premii în bilete la concert care se mai organizează pe la radio.

Genul abordat: rock alternativ, cu aportul unui instrument mai rar întîlnit în domeniu, trompeta. Influenţe (cele pozitive): Deftones, Porcupine Tree, Alice in Chains, Pearl Jam şi alţii.

Palmares. De-a lungul celor 12 ani de activitate, Luna Amară a cântat în deschiderea concertelor susţinute de Paradise Lost, Clawfinger, Apocalyptica, Toy Dolls, HIM, The Exploited, Amorphis, Faith No More. În 2010, au apărut pe aceeaşi scenă cu Anathema, Alice in Chains şi Rammstein la Sonisphere Festival Romania. De asemenea, în vara lui 2011 au cântat în deschidere la Deftones (Alternative Summer Day, Bucureşti), Iggy Pop (Peninsula Festival) şi Ozzy Osbourne (Bucureşti). În 2005 şi 2007, Luna Amară sunt invitaţi să participe la Sziget Festival de la Budapesta.

Mihnea Blidariu, solistul vocal, are publicate două cărţi: “No Future” şi “Mânia.Ro”.

Activism. Trupa a concertat pro bono la toate ediţiile festivalului FânFest, Roşia Montană, în cadrul campaniei “Salvaţi Roşia Montană”. Luna Amară se implică puternic în această campanie, Mihnea Blidariu fiind unul dintre cei care fix cu un an în urmă au ocupat simbolic fostul Hotel Conti din Cluj, protestând împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia.

Din cauza opiniilor politice, cei de la Luna Amară au făcut de-a lungul timpului obiectul cenzurii de toate felurile, totul culminînd cu tăierea premeditată a curentului la un spectacol ţinut la Cluj.

Discografie Luna Amară:

Asfalt (2004)

Loc lipsă (2006)

Don’t let your dreams fall asleep (2009)

Pietre în alb (2011)

Componenţă Luna Amară:

Mihnea Blidariu: vocals, guitar, trumpet

Nick Făgădăr: vocals, guitar

Sorin Moraru: bass

Răzvan Ristea: drums

Şerban Onţanu-Crăciun: lead guitar