Trupa Nightwish concertează la complexul Romexpo din București, pe 10 decembrie

De: Carmen Ulian / 12.03.2015, 15:00
Trupa Nightwish concertează la complexul Romexpo din București, pe 10 decembrie
Formația finlandeză Nightwish va concerta pe 10 decembrie, de la ora 20.00, la Complexul Romexpo din București, acest eveniment făcând parte din turneul de promovare "Endless Forms Most Beautiful".
Nightwish porneste la finalul acestui an in turneu cu o noua productie, un convoi de tiruri angrenate in cel mai ambitios proiect de pana astazi al formatiei, pe un traseu care include un concert in Bucuresti, la scurt timp dupa Praga, informează eventim.ro
 
Turneul va continua prin Budapesta si se va incheia cu un show pe Wembley Arena. ARTmania prezinta concertul din Romania pe 10 decembrie 2015, unul dintre cele 20 de show-uri organizate in turneul de promovare Endless Forms Most Beautiful.
 
Cu Romania inclusa in itinerar, eforturile organizarii turneului au fost considerabil sprijinite de entuziasmul artistilor pentru fanii romani si de motivatia echipei ARTmania, care si-a propus sa organizeze in anul aniversar cat mai multe concerte pentru publicul sau dedicat.
 
Biletele pentru Romania, Serbia si Bulgaria vor fi puse in vanzare in retelele partenere ARTmania, incepand de vineri, 6 martie 2015, iar detaliile vor fi publicate online pe www.nightwish.artmania.ro

 
Artistii invitati pentru incalzirea atmosferei concertelor Nightwish din acest turneu sunt chiar Arch Enemy si Amorphis, care aduc evenimentul aproape de nivelul unui festival ideal pentru publicul fidel muzicii metal.
 
„Endless Forms Most Beautiful”, albumul de studio cu numarul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, va fi lansat in Europa pe 27 martie 2015.  Este primul disc al formatiei cu noua solista, Floor Jansen si alaturi de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline. Este si primul material fara bateristul Jukka Nevelainen, care a luat o pauza de la activitatea formatiei din cauza insomniei cronice de care sufera, fiind nevoit sa abandoneze inregistrarile albumului si turneul mondial de promovare al acestuia. Astfel, partea de percutie a fost preluata de Kai Hahto, cel pe care fanii ARTmania l-au putut vedea alaturi de Swallow The Sun la ARTmania Festival Sibiu 2010.
 
Albumul a fost inspirat, declara Tuomas Holopainen, de un citat celebru din cartea „Originea speciilor”, publicata de naturalistul Charles Darwin in 1859: „endless forms most beautiful” (in traducere, „forme nenumarate dintre cele mai frumoase”) descrie evolutia speciilor de la un stramos unic comun catre cele mai variate organisme vii. Albumul „se concentreaza pe ideea ca toate fiintele vii de pe pamant sunt inrudite unele cu altele, detin o origine comuna si de aceea toata lumea este la acelasi nivel”, declara Tuomas. „Totusi, aceasta idee nu trebuie sa degradeze omenirea, ci simbolizeaza o comuniune la mai multe niveluri de profunzime.” Nightwish conecteaza prezentul, trecutul si viitorul intr-un intreg perfect, „Endless Forms Most Beautiful”.