Trupa Obligo, al optulea finalist “iUmor”

De: Nicoleta Nicolae / 24.05.2016, 12:26
Trupa Obligo, al optulea finalist “iUmor”
Buna dispoziţie şi hohotele de râs au fost şi ieri vedetele unei seri încãrcate de umor, în cadrul celei de-a opta ediţii a emisiunii „iUmor”, difuzatã asearã, de la 20:00, la Antena 1. În compania unui juriu „nebun”, aşa cum l-au caracterizat ori de câte ori au avut ocazia chiar componenţii lui, o nouã serie de concurenţi a fãcut tot ce le-a stat în putinţã pentru a demonstra cã au umor. Aşa cum era de aşteptat, juraţii nu au ratat nicio ocazie pentru a se tachina reciproc sau pentru a face dezvãluiri de senzaţie.

În urma voturilor exprimate pe aplicaţia „iUmor”, telespectatorii au decis cã cel de-al optulea finalist al show-ului, care merge direct în marea finalã este trupa Obligo. Cei trei tineri au povestit încã din culise cã nu au pregãtit absolut nimic, pentru cã tocmai ãsta este secretul lor: improvizeazã pe loc, la cererea publicului, aşa cã i-au provocat pe juraţi sã îi ajute. Astfel, întrebat care e magazinul în care nu a intrat niciodatã, Cheloo a stârnit hohote de râs cu mãrturisirea sa: un magazin de articole bisericeşti. Acesta a devenit şi locul în care s-a desfãşurat acţiunea momentului din concurs, iar Delia şi Mihai au trebuit sã completeze cu cinci genuri de film şi cinci emisiuni tv. Iar pentru cã nu toatã lumea din salã era familiarizatã cu acest gen de show, unul dintre concurenţi a şi explicat regulile jocului: „Când eu spun schimbã, colegii mei vor trebui sã schimbe un gest, o replicã sau stilul în care de desfãşoarã acţiunea”.

Delia le-a mãrturisit colegilor sãi cã nu e deloc strãinã de show-urile de improvizaţie: „Mã joc şi eu cu colegii mei de trupã; facem treaba asta des, în duba noastrã cea de toate zilele, cu care mergem în turnee şi în care ne petrecem foarte multe ore. Asta ai sã auzi mereu

Pe scena „iUmor” a venit asearã şi Cosmin Bighei, cu un moment de stand up, construit chiar în jurul numelui sãu. În momentul în care Cheloo a încercat sã îi testeze curajul pe scenã, Cosmin nu s-a ferit sã fie el însuşi: „ Eu sunt Cosmin Bighei, fac stand up, am fãcut glume despre manele şi l-am supãrat pe Cheloo!”, s-a autocaracterizat el amuzat. Rapperul a mãrturisit şi el: „Am vrut sã vãd cum reacţioneazã, dacã ştie sã îşi negocieze poziţia scenã-public!”. Cosmin a primit doi „Da”.

Tot doi „Da” a primit şi Ovidiu Danci, cu un numãr de balet cu mult umor. „E posibul ca tu sã fii poate cel mai bun din România atunci când faci un travesti!”, i-a mãrturisit Bendeac, iar replica concurentului nu a întârziat: „Datoritã ţie am ridicat mereu standardele, pentru cã tu faci nişte travestiuri cu mare artã!”. Pânã şi Cheloo i-a spus cã i se pare intersant ce a fãcut însã, „nu pot sã-mi dau cu pãrerea pentru cã nu am mai vãzut alte lebede niciodatã. Sunt acel nenorocit care a plecat şi de la „Lacul Lebedelor”, pentru cã prea mult balet m-a obosit. Am fost la un singur spectacol de balet în viaţa mea şi am plecat urlând!”, a povestit amuzat rapperul.

Seara a continuat cu Rosa Milewski, o concurentã trecutã de mult de prima tinereţe. Delia nu doar cã i-a sugerat doamnei sã îl invite la dans pe Mihai, spre disperarea juratului, ba chiar a completat: „Luaţi-l în braţe, doamnã, strângeţi-l la piept, se lasã mai greu!”. În momentul în care le-a şi spus juraţilor cã îl place pe Mihai, Cheloo nu a mai suportat : „Gelozia din sufletul meu şi-a fãcut loc la suprafaţã, iar faptul cã m-a neglijat şi toatã atenţia ei s-a îndreptat cãtre Bendeac m-a lãsat cu un gust amar!”, a glumit rapperul, care a continuat: „eu m-am plictisit! Toatã lumea vrea sã îl pupe pe gurã pe Bendeac!”. Delia le-a povestit râzând colegilor sãi cã adorã sã îl punã pe Mihai în astfel de situaţii: „Îmi place sã îl vãd fãcând cele mai groaznice lucruri posibile!”, însã Cheloo i-a sãrit imediat în ajutor colegului sãu: „Am sã ţi-o coc! Pentru cã îi faci asta lui Bendeac, îţi jur cã am sã îţi fac acelaşi lucru. Nu mai invita toate boşoroguţele sã atace Bendeacul nostru! El este cu bun simţ, nu a învãţat nimic de la mine!”, a spus Cheloo. Doamna Rosa a primit un singur „Da”.

Tot un singur „Da” a primit şi Fulvio Balboni, concurentul italian care a adus şi el pe scena „iUmor” tot un moment de stand up, care însã nu i-a convins pe juraţi cã meritã un loc în finalã. Seria de „Nu” categoric a fost deschisã însã de Magicianul Teo, cãruia actul de magie nu i-a reuşit deloc. „Ne cerem scuze cã am fost prea permisivi. Trebuia sã ştergem pe jos cu el!”, a glumit Cheloo, dupã momentul lui. Nici fetele din Trupa Vogue nu au scãpat mai uşor. Deşi s-au arãtat de-a dreptul absorbiţi de frumuseţea componentelor trupei, juraţii au decis în unanimitate cã locul lor nu e pe scena „iUmor”. Tot trei „Nu” a primit şi Doru Mihãilescu, care deşi a încercat sã şi revinã în show, momentul lui de stand up nu a fost pe placul juraţilor. „El gãseşte singura modalitate ca o glumã bunã sã devinã una proastã!”, a declarat dezamãgit Mihai Bendeac.

În schimb, urmãtorii doi concurenţi i-au fãcut pe juraţi sã aplaude cu inima deschisã. Trei „Da” a primit doamna Angela Trifon, cu o coregrafie impresionantã, inspiratã din folclorul Moldovei. Doamna şi-a folosit mâinile şi picioarele pentru a da viaţã unei perechi de pãpuşi, prinse într-o trântã moldoveneascã. „Nu am vãzut aşa ceva în viaţa mea”, i-a mãrturisit Delia, iar Cheloo a continuat: „Acest act ne reconfirmã faptul cã de mii de ani femeia se bate parte în parte cu bãrbatul. Mie mi-a plãcut foarte mult!”. Bendeac s-a arãtat surprins: „Sã-i placã lui Cheloo ceva folcloric, mi se pare într-adevãr o performanţã!”. Tot trei „Da” a primit şi Dan Ştefãnescu, fondatorul trupei Vacanţa Mare, pentru un numãr impecabil de stand up. Delia l-a felicitat şi l-a încurajat sã lase deoparte emoţiile, în vreme ce Cheloo i-a mãrturisit cã este un fan al trupei.

Duminica viitoare, de la 20:00, o ultimã serie de concurenţi încearcã sã îşi demonstreze umorul în lupta pentru premiul pus la bãtaie de Antena 1, 20.000 de euro, urmând ca cei nouã finalişti, aleşi în urma voturilor exprimate de cãtre telespectatori pe aplicaţia „iUmor”, sã lupte mai aprig ca oricând în marea finalã a show-ului, difuzatã duminicã, 5 iunie, de la 20:00, la Antena 1.