Trupa Pearl Jam a lansat șase piese noi la primul spectacol pe care l-a susținut în ultimii trei ani

De: Nicoleta Lepădatu / 19.09.2021, 17:43
Trupa Pearl Jam a lansat șase piese noi la primul spectacol pe care l-a susținut în ultimii trei ani

Primul spectacol live al trupei rock Pearl Jam în mai bine de trei ani a fost unul plin de evenimente sâmbătă, 18 septembrie, la festivalul Sea.Hear.Now de pe plajă, în Asbury Park, NJ, în timpul căruia au fost lansate șase piese de pe albumul „Gigaton” din 2020. Tot atunci fost prezentat și noul membru al trupei pe perioada turneului, fostul chitaris Red Hot Chili Peppers Josh Klinghoffer.

Pearl Jam a început seria de 20 de melodii cu trei piese noi la rând: „Dance of the Clairvoyants”, „Quick Escape” și „Seven O’Clock”. Prezența lui Josh Klinghoffer s-a simțit rapid aici. Au urmat apoi „Never Destination”, „Take the Long Way” al bateristuluiui Matt Cameron și „Superblood Wolfmoon”, piesă compusă de  Eddie Vedder.

Datorită decorului Jersey Shore și prieteniei sale îndelungate cu Pearl Jam, Bruce Springsteen a fost subiectul zvonurilor conform cărora ar fi invitatul surpriză din timpul concertului. Cântărețul nu a apărut, dar Eddie Vedder a interpretat un cover după “My City of Ruins”.

Producătorul și fotograful Sea.Hear.Now, Danny Clinch, a participat cu trupa sa de muzicuțe la piesa „Red Mosquito”. Clinch a lucrat îndeaproape cu Pearl Jam și Bruce Springsteen de-a lungul anilor și a fost mult timp un campion al muzicii și culturii Asbury Park. Galeria sa locală, Transparent Clinch, a găzduit un pop-up al festivalului cu spectacole și opere de artă originale din istoria acestuia.

În încheierea spectacolul, chitaristul lui Patti Smith, Lenny Kaye, s-a alăturat lui Pearl Jam pentru „Rockin’ in the Free World”, al lui Neil Young.

„Suntem atât de bucuroși că ați reușit să ajungeți”, a spus Eddie Vedder publicului de mai bine de 30.000 de persoane, dintre care majoritatea achiziționaseră bilete pentru a vedea festivalul așa cum era planificat inițial să aibă loc, acum un an.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa Pearl Jam lucrează la un nou album