Trupa Radiohead a început înregistrările pentru un nou album

Apropo.ro / 28.09.2014, 06:00
Trupa Radiohead a început înregistrările pentru un nou album
Trupa rock britanică Radiohead a început să lucreze la un nou album de studio, potrivit unor mesaje sugestive publicate recent pe internet de solistul grupului, Thom Yorke.
Thom Yorke a publicat în ultimele zile o serie de mesaje destul de misterioase pe Twitter, iar unul dintre acestea conţinea un link spre o imagine fără titlu, reprezentând un pick-up alb.
 
Cel mai explicit dintre mesajele sale a fost acela în care a explicat că el şi Stanley – se referea probabil la bunul său prieten Stanley Donwood, care a realizat multe dintre copertele albumelor lansate de Radiohead – „au trecut în revistă 15 ani de cuvinte şi fotografii abandonate”.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Thom Yorke spune că trupa Radiohead a făcut „overdubs” (înregistrări peste piese existente, n.r.) în studioul ei, dar el şi colegii lui de trupă se află „abia în a doua zi de muncă”.
 
Cu câteva luni în urmă, chitaristul principal al grupului Radiohead, Jonny Greenwood, a declarat pentru BBC că trupa sa va începe înregistrările pentru un nou album în luna septembrie.
 
Noul material discografic va fi primul după „The King of Limbs”, apărut în 2011, pe care Radiohead l-a vândut în versiune digitală pe site-ul ei, fără a apela la serviciile unei case de discuri, scrie Mediafax.