Trupa Scorpions nu se mai retrage

De: Marian Andrei / 10.01.2013, 09:44
Trupa Scorpions nu se mai retrage
Trupa germană de muzică rock Scorpions, care anunțase în urmă cu mai puțin de trei ani că va pune capăt unei cariere muzicale de peste 40 de ani, după lansarea unui ultim album și susținerea unui ultim turneu mondial, a renunțat oficial la ideea de a se retrage.

În iulie 2012, Matthias Jabs, unul dintre membrii trupei, declara că Scorpions ar putea să își continue cariera, printr-o serie limitată de show-uri.

Potrivit unui alt interviu acordat de curând revistei Classic Rock, se pare că membrii trupei germane au renunțat și la ideea acestei „serii limitate” de concerte, întrucât grupul pare revigorat de succesul deosebit care s-a bucurat cel mai recent album al său, „Sting in the Tail”.

„Pe măsură ce emoția noastră a crescut, decizia de a nu ne retrage s-a impus treptat în mințile noastre. Una înseamnă să spui «acesta este sfârșitul trupei Scorpions» și alta înseamnă să și faci acest lucru. Albumul nostru «Sting in the Tail» a avut un succes atât de mare, încât o întreagă generație nouă s-a alăturat fanilor noștri. A fost uimitor. E la fel ca atunci când ești la o petrecere bună și îți vine foarte greu să cauți ușa pentru a pleca”, a declarat Klaus Meine, solistul trupei germane, citat de music-news.com.

Scorpions este o trupă germană de rock, originară din Hanovra, celebră în anii ’80 pentru piese precum „Rock You Like a Hurricane”, „No One Like You”, „Still Loving You” și „Wind of Change”. 

Asocierea trupei The Scorpions cu prăbușirea Zidului Berlinului a fost consacrată în 1999. Astfel, cu ocazia ceremoniilor organizate pentru a marca a 10-a aniversare a căderii Zidului, rockerii germani au interpretat piesa „The Wind of Change” acompaniați de o orchestră compusă din 160 de violonceliști, sub bagheta lui Mstislav Rostropovici.