Trupa Take That a lansat un nou album în formula cu trei membri

De: Cătălina Matei / 03.12.2014, 10:24
Trupa Take That a lansat un nou album în formula cu trei membri
Trupa Take That, formată în prezent din doar trei membri, după plecarea lui Robbie Williams şi a lui Jason Orange, a lansat luni un nou album, intitulat "III", la patru ani de la cel mai recent disc, single-ul "These Days" situându-se deja pe locul întâi în topurile din Anglia.
Take That, una dintre cele mai de succes trupe pop din anii 1990, în prezent formată doar din Gary Barlow, Mark Owen şi Howard Donald, a semnat un contract exclusiv de difuzare a albumului pe internet, prin intermediul Google Play, timp de o lună, în condiţiile în care serviciul american de difuzare online în flux continuu (streaming online, nr.) este mult mai puţin popular printre internauţi comparativ cu serviciul similar suedez Spotify.
 
Pentru a marca evenimentul, Google a oferit, luni, un spectacol de lansare a celui de-al şaptelea album al trupei Take That, în faţa câtorva fani, la Londra.
 
Totuşi, rivalii de la Spotify difuzează, în prezent, melodia „These Days”, unul dintre single-urile de pe albumul „III” al Take That. Piesa este deja pe primul loc în topul din Marea Britanie.
 
Spotify rămâne de departe lider în ceea ce priveşte muzica difuzată online în flux continuu, dar a fost ţinta unor critici vehemente în ultima perioadă, mai ales din partea cântăreţei Taylor Swift, una dintre vedetele cu cele mai mari vânzări în prezent.
 
Conform Mediafax, Swift reproşează serviciului suedez că nu plăteşte corespunzător artiştii ale căror opere le difuzează, cântăreaţa retrăgându-şi toate titlurile din librăria online a Spotify.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Compania suedeză a negat acuzaţiile, dar scandalul este pozitiv pentru Google, care a lansat recent serviciul de streaming online Google Play Music, şi Apple, care speră să obţină acces la piaţa dominată de Spotify.
 
Trioul Take That, alcătuit din Gary Barlow, Mark Owen şi Howard Donald, va porni într-un turneu în Marea Britanie şi Irlanda, începând din 28 aprilie 2015.
 
Într-un interviu acordat tabloidului The Sun, Howard Donald a vorbit despre ideea revenirii lui Robbie Williams, a cărui carieră solo cunoaşte la fel de mult succes ca şi perioada în care făcea parte din trupă, şi a lui Jason Orange, care şi-a anunţat recent plecarea din grup. Ocazia perfectă pentru reunirea trupei ar fi în 2017, când se vor împlini 25 de ani de la înfiinţarea Take That. „Vrem să facem toţi cinci ceva împreună. Va fi extraordinar”, a declarat Donald.