Trupa Voltaj promovează România „din toată inima”, în noul videoclip

Apropo.ro / 21.07.2015, 11:00
Trupa Voltaj promovează România
Videoclipul noului single al trupei Voltaj, intitulat "Din toată inima" și lansat recent, include imagini cu locuri spectaculoase din România și secvențe dintr-un documentar de promovare a țării prin sporturi extreme și acrobație, "Transylvania Dragon", realizat de regizorul Sabin Dorohoi.

Parteneriatul dintre trupa Voltaj și producătorul documentarului este mai vechi. Videoclipul piesei „De la Capăt”, care a reprezentat România la Eurovision 2015, a fost realizat cu secvențe din scurtmetrajul „Calea Dunării”, semnat de Sabin Dorohoi, producătorul care a făcut și „Transylvania Dragon”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

„Într-un fel, cele două filme pe care le-am lansat recent și pe care băieții de la Voltaj le-au preluat ulterior ca imagine a celor două piese se completează și au un numitor comun foarte sensibil: România! Dacă primul tratează o reală problemă socială și economică, cel de-al doilea înfățișează locuri și oameni extraordinari din țară, într-o notă optimistă. Poate că soluțiile nu sunt în exterior, ci în interior. Sper ca «Transylvania Dragon» și clipul piesei «Din toată inima» să inspire cât mai mulți români!”, a declarat Sabin Dorohoi, regizorul celor două filme.

Documentarul „Transylvania Dragon” este un proiect original realizat pe bază de voluntariat pentru promovarea țării prin sport și spectacol. Este inițiativa unor tineri profesioniști care au lucrat un an ca voluntari pentru acest demers. De aceea, deocamdată, documentarul este disponibil online numai ca „video on demand”. Prețul vizionării este de 8 lei (2 dolari), iar suma care se va strânge va fi donată voluntarilor care au muncit pentru aces proiect.

„Peste 3-4 luni vom lansa online și varianta gratuită a filmului. Dar deocamdată încercăm să-i răsplătim măcar simbolic pe cei care au lucrat benevol la acest proiect! Măcar pentru acești oameni extraordinari, vizionați filmul! 2 dolari nu e mult! Poate chiar filmul să dea idei de concedii pentru vara asta!”, a mai declarat Sabin Dorohoi.

Documentarul „Transylvania Dragon” poate fi vizionat în întregime pe site-ul oficial www.transylvaniadragon.com.

Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunțat la slujbă pentru a se dedica sportului și acrobației. De zece ani merge pe monociclu și sfidează gravitația pe o chingă de numai doi centimetri, numită slackline. Este supranumit „Balaurul”. În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălțime în mai multe orașe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu a decis să plece pe urmele lui.

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios și regizat de Sabin Dorohoi, care a primit peste 40 de nominalizări și premii internaționale.

Sursa: MEDIAFAX