Trupa Vunk, inainte de concertul „la inaltime” (Interviu)

De: Pandaru Alin Daniel / 08.12.2011, 15:49
Trupa Vunk, inainte de concertul
Formatia Vunk se afla pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru concertul "la inaltime de maine".

„Maine-i ziua cea mare”, nu mai este doar un vers foarte cunsocut din repertoriul celor de la Vunk, ci este valabil pentru cei patru baieti care maine „decoleaza” la primul lor spectacol, „Vunk la inaltime”!

Vunk si-au construit propriul avion cu care o sa-si plimbe fanii prin toate hiturile lor si alte piese care vor fi cantate in premiera maine seara, 9 decembrie, de la 19.30, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

Inainte de acest concert, baietii de la Vunk au avut amabilitatea sa ne ofere un interviu in care am vorbit despre proaspat-lansatul videoclip al piesei „Pleaca”, in colaborare cu Antonia.

Apropo.ro: Cum a fost colaborarea cu Antonia? Veti mai colabora si pe viitor?

Vunk: Pe langa evidentul succes pe care il are colaborarea noastra, un alt aspect este usurinat cu care am colaborat si inteles. Cumva, facem parte din aceeasi lume, vorbim aceeasi limba, din punct de vedere muzical, relational, uman. Tocmai pentru ca este un succes, nu este indicat sa incercam prea curand o alta colaborare, pentru a-i lasa timp acesteia sa-si „traiasca” povestea, viata.

Apropo.ro: De ce n-ati filmat videoclipul cu Tina, cea cu care a fost lansata piesa initial?

Vunk: Cu Tina am colaborat strict pentru Selectia Nationala Eurovision din 2009. A avut un impact extraordinar atunci, dar nu am vrut sa continuam promovarea ei. pe langa toate acestea, Tina este stabilita in Anglia de aproape un an, deci nu am fi avut nicio sansa sa promovam acum piesa cantata cu ea.

Apropo.ro: Care este povestea videoclipului?

Vunk: Este genul de poveste pe care o intelegi mai usor privind-o decat povestind-o. Se intampla de foarte multe ori sa nu bagam in seama vocea aceea interioara care-ti spune ce e bine sau nu, sub forma de instinct sau de fler, dar noi ne-am imaginat ca aceasta voce ar putea fi cea a ingerului tau pazitor si care etse, de fapt, vocea sufletului tau pereche. Problema nu este daca o sa-l intalnesti, vreodata, ci daca o sa fii in stare sa-l recunosti si sa-l pastrezi langa tine.

Apropo.ro: Unde au avut loc filmarile si cat au durat?

Vunk: Am filmat mai mult de 12 ore in hala unei foste fabrici de piele, la iesirea din Bucuresti. A fost un context dificil, mai ales din cauza mirosului foarte apasator de-acolo si a frigului.

Apropo.ro: Pregatiti un nou album?

Vunk: Pana la un nou album, care va aparea in toamna lui 2012, vom lansa in primavara un DVD cu spectacolul pe care il avem maine, 9 decembrie, „Vunk la inaltime”, la Centrul Cultural „Ion Manu”, din Otopeni. Este un spectacol-concept, un proiect la care lucram de peste 4 luni. Printre cei cu care o sa cantam in duet maine sunt Gabriel Cotabita si Nelu Ploiesteanu.