Trusa de infrumusetare de pe vremea lui Tutankhamon, de vanzare

Apropo.ro / 19.10.2011, 15:05
O trusa de infrumusetare cu o vechime de 3.500 de ani, de pe vremea lui Tutankhamon, va fi pusa la vanzare pentru suma de 9.120 de euro.

Trusa de frumusete de pe vremea lui Tutankhamon contine un aparat de ras, asemanator cu un brici, ace de par si un vas cu urme de machiaj pentru ochi. Setul se vinde cu suma de 9.120 de euro si va fi pus in vanzare in data de 2 decembrie 2011.

Despre proprietar nu se cunosc prea multe date, insa pentru ca avea o asemenea trusa „de lux” nu se poate constata decat ca avea un statul social inalt.

trusa frumusete

Cu betisorul de lemn din imagine egiptenii obisnuiau sa isi machieze ochii cu negru

Nu e clar daca a apartinut unei femei sau unui barbat – toti purtau peruci si toti ar fi folosit aparate de ras. Banuim ca aceste obiecte au fost puse in mormant pentru a-l insoti pe cel decedat in viata de dincolo”, a spus Rupert Wace.

Aparatul de ras este facut din bronz iar vasul din lemn cu machiaj pentru ochi contine farduri de pleoape, pamant cu sulfura de plumb si alte ingrediente. Potrivit specialistilor, acest set a fost detinut de un aristocrat egiptean. Setul dateaza din perioada Noului Regat, Dinastia a 18-a, 1540 -1295 i.e.n. si este expus alaturi de alte comori antice.

Citeste mai multe detalii despre trusa de frumusete de pe vremea lui Tutankhamon, pe Gandul.info