Tudor, bucătarul cu un picior amputat de la „Chefi la cuţite”, la „Bravo, România!”

De: Nicoleta Nicolae / 29.05.2016, 00:00
Tudor, bucătarul cu un picior amputat de la „Chefi la cuţite”, la „Bravo, România!”
Tudor Nicolescu are 33 de ani şi o poveste de viaţă incredibilă, care a smuls lacrimi juraţilor de la „Chefi la cuţite” când acesta s-a prezentat la preselecţiile show-ului de la Antena 1.

Duminica aceasta, de la 22.00, telespectatorii Antena 1 îl pot revedea pe Tudor la „Bravo, România!” pentru că povestea sa şi-a găsit susţinători: echipa angajaţilor unei firme de servicii IT e decisă să lupte pentru el şi să obţină cele mai bune note din partea lui Mihai Petre, Mirabela Dauer, Răzvan şi Dani.

Tudor Nicolescu are 33 de ani, o familie frumoasă, o fetiţă minunată şi este pasionat de muzică şi bucătărie. A fost dansator dar şi-a pierdut un picior în urma unui accident. Acum opt ani a suferit un accident de tren, în urma căruia i-a fost amputat un picior. Se afla pe peronul gării din Braşov şi, ironic, se pregătea să meargă la preselecţii pentru trupa de dans a lui Edi Stancu. A fost agăţat sub şinele unui vagon. Ajuns pe masa de operaţie, nu a stat pe gânduri şi le-a cerut medicilor să îi amputeze piciorul şi să-i salveze astfel viaţa, deşi el era dansator. Cu o tărie demnă de eroii din filme, Tudor nu s-a lăsat descurajat, ci a continuat să privească viaţa cu optimism. Chiar dacă nu a mai putut dansa, pasiunea pentru muzică l-a făcut să se îndrepte către meseria de DJ şi dorinţa de a-i face pe alţii să danseze. O altă mare pasiunea a sa, bucătăria, i-a fost insuflată de mic în familie.

Tudor are nevoie de o proteză nouă la picior pentru a-şi putea continua activităţile şi pentru a avea grijă de familia lui. Şi cum nu ar fi de ajuns, şi fetiţa lui are problem de sănătate: la numai 4 ani a început să aibă dificultăţi în a auzi. Cu două proteze auditive performante, această deficienţă ar putea fi ţinută sub control, astfel încât fetiţa să nu-şi piardă auzul. Familia Nicolescu nu are însă posibilităţile financare necesare acoperirii acestor tratamente. Dar pentru ei, intră în luptă la „Bravo, România!” o echipă de români sufletişti, impresionaţi de povestea lor: IT-iştii care-şi spun pe scenă Star Team vor prezenta cel mai bun program al lor duminică seara la Antena 1.