Tulburător! Cristina Bălan: „În baza acelei suspiciuni, trebuia să decid dacă îmi omor sau nu ambii copii.”

De: Cătălina Matei / 18.07.2016, 13:29
Tulburător! Cristina Bălan: „În baza acelei suspiciuni, trebuia să decid dacă îmi omor sau nu ambii copii.”
Cristina Bălan este Vocea României, după ce a câştigat cel de-al cincilea sezon al emisiunii cu acelaşi nume, însă, de această dată, Cristina Bălan este vocea unor oameni, vreo 30.000 la număr, potrivit estimărilor, împinşi la marginea societăţii pentru că au sindromul Down.

A născut prematur în anul 2013, după o sarcină monitorizată. Din trei în trei săptămâni făcea ecografii, însă prima suspiciune de sindrom Down a apărut în cea de-a 24 săptămână.

Povestea tulburătoare a Cristinei Bălan! Gemenii ei au sindromul Down: „Copiii mei sunt priviţi cu scârbă, de parcă ar fi nişte rebuturi”

După ce a dezvăluit împreună cu soţul său că cei doi copii pe care îi au suferă de sindromul Down, artista a fost aspru criticată.

A dezvăluit că gemenii ei au sindromul Down şi a primit un val de critici dure! Cum a reacţionat Cristina Bălan

Într-un interviu acordat site-ului republica.ro, vedeta povesteşte despre lupta pe care e nevoită s-o poarte pentru a-şi proteja gemenii.

„La 21 de săptămâni a fost scanat primul dintre ei şi totul era în regulă. Inimile erau perfecte. La peste 50% dintre cazurile de sindrom Down există defecte congenitale de inimă. La noi nu a fost cazul de nimic, în afară de acea hipoplazie nazală. Şi, în baza acelei informaţii, eu trebuia să iau decizia dacă îmi omor sau nu ambii copii. În baza unei suspiciuni. Mi s-a spus să îi omor medicinal, m-am simţit ca şi când aş fi avut două produse neconforme în burtă. Nici n-am vrut să aud. Le-am simţit mişcările, am plâns când le-am văzut prima oară bătăile inimii, nu pot să îi iubesc mai puţin acum.”