Turcia, castigatoare in duelul supravietuirii

Apropo.ro / 12.06.2008, 10:15
Turcia, castigatoare in duelul supravietuirii
Nationala Turciei a invins, cu scorul de 2-1 (0-1), reprezentativa Elvetiei, intr-un meci disputat la Basel.

Nationala Turciei a invins, cu scorul de 2-1 (0-1), reprezentativa Elvetiei, intr-un meci disputat la Basel, in grupa A de la Campionatul European de fotbal.

Elvetia a deschis scorul in minutul 32, prin Hakan Yakin. Derdiyok a primit o pasa lunga, a intrat in careu si l-a driblat pe portarul Volkan, a pasat in fata portii, iar mingea, desi s-a oprit intr-o balta, a ajuns la Hakan Yakin, care a inscris in poarta goala, din apropiere.

Turcia a restabilit egalitatea prin Semih Senturk, in minutul 57, cand a marcat cu capul, de la sase metri, dupa o centrare de pe stanga a lui Nihat.

Arda Turan a readus speranta in tabara turcilor, marcandt golul victoriei in minutul 90+2, cu un sut de la 16 metri.

In urma acestui rezultat, Elvetia a pierdut orice sansa de calificare in fazele superioare ale competitiei, in timp ce meciul urmator, dintre Turcia si Cehia, va stabili cea de-a doua echipa calificata in sferturile de finala ale turneului final.

In cealalta partida a grupei, reprezentativa Portugaliei si-a asigurat biletele pentru sferturi, dupa ce a invins, cu scorul de 3-1, selectionata Cehiei, intr-un meci disputat la Geneva.

Imagine: Mediafax Foto