Turism alternativ în Bulgaria

Apropo.ro / 04.06.2005, 13:11
Turism alternativ în Bulgaria
Siguranța, un numar sporit de tour-operatori și apariția pachetelor turistice specializate se numara printre factorii care au dus, în ultima perioada, la dezvoltarea "turismului alternativ" în Bulgaria, relateaza Novinite. Potrivit Asociației pentru Turism

Siguranța, un numar sporit de tour-operatori și apariția pachetelor turistice specializate se numara printre factorii care au dus, în ultima perioada, la dezvoltarea „turismului alternativ” în Bulgaria, relateaza Novinite.

Potrivit Asociației pentru Turism Alternativ din Bulgaria, resursele naturale bogate, istoria și tradițiile sunt ingredientele care fac ca aceasta țara sa fie o destinație cautata.

De cealalta parte, parțile implicate în acest tip de activitate semnaleaza necesitatea unor formule moderne de management pentru a-i asigura menținerea popularitații.

Organizația mai avertizeaza asupra lipsei unei strategii de dezvoltare turistica, precum și asupra practicarii unor tarife diferite pentru turiștii straini și cei bulgari.

Asociația solicita, de asemenea, adoptarea unei legislații noi în domenii, îmbunatațirea infrastructurii și serviciilor, introducerea unor standarde comune de calitate și un sistem de evaluare pentru cazare și alte servicii.

Experții bulgari atrag atenția și asupra faptului ca prin practicarea unor prețuri scazute se poate crea imaginea unei destinații de slaba calitate.

Proiectele numeroase de construcții pe litoralul Marii Negre ar putea determina un exod al turiștilor atât din acea zona, cât și din întreaga Bulgarie, mai avertizeaza Asociația pentru Turism Alternativ.

Mediafax