Turism macabru: A dat 65.000 de dolari pentru plăcerea lui nevinovată

Apropo.ro / 01.10.2013, 16:00
Turism macabru: A dat 65.000 de dolari pentru plăcerea lui nevinovată
Dacă pentru unele persoane o vacanță plăcută înseamnă un loc încărcat de istorie, pentru alții un tur de cimitir este totul.

Mark Dabbs, 38 de ani, a avut parte de o vacanță inedită, ușor macabră pentru cei din jurul său.

A călătorit peste tot în lume pentru a face un tur al mormintelor vedetelor care au fost odată celebre. Acest lucru l-a făcut să scoată din buzunare suma de 65.000 de dolari.

Mark a vizitat peste 200 de morminte ale unor vedete celebre precum Bruce Lee din Seattle, mormântul de sticlă al liderului comunistul Mao Tze-Tung, în Beijing, Charlie Chaplin, etc. Doar în Antartica nu a fost!

mormant

Totul a început în urmă cu 20 de ani, când a vizitat mormântul fostului președinte american John Fitzgerald Kennedy, în Virginia, SUA. I s-a părut fascinant și de atunci, el a continuat călătoriile pentru a vizita locurile unde se odihnesc celebritățile lumii.

De câteva ori a fost însoțit și de iubita lui, dar de cele mai multe ori își face singur vacanțele în aceste locuri. Turismul macabru nu este pentru oricine.

Mark crede că fiecare mormânt este un mic muzeu care spune povestea vieții unui om, astfel că nu-l deranjează să cheltuiască 3.200 de dolari pe an pentru 2-3 excursii de acest gen. Bărbatul estimează că a dat până acum peste 65.000 de dolari pentru călătoriile sale aparte.

În topul preferatelor sale se numără: mormântul lui Bruce Lee, Leon Trotski și John F. Kennedy.