Turismul internațional a crescut cu 5% în acest an

De: Mihaela Enache / 21.10.2013, 13:00
Turismul internațional a crescut cu 5% în acest an
Turismul internațional a crescut cu cinci procente în primele opt luni ale anului 2013, o creștere mai mare decât cea așteptată, determinată în mare parte de rezultatele puternice din Europa și Asia, a declarat Organizația Mondială a Turismului.

Sosirile turistice internaționale au ajuns la 747 de milioane la nivel mondial între ianuarie și august, cu aproximativ 38 de milioane mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

„În timp ce creșterea economică globală este în treapta de viteză inferioară, turimul internațional continuă să producă rezultate peste medie în cele mai multe regiuni ale lumii, oferind oportunități vitale pentru economiile de muncă și locale”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai, la deschiderea Forumului European de Turism din Vilnius.

„Acest lucru este deosebit de important pentru Europa, unde șomajul este o preocupare majoră în mai multe destinii și sectorul turismului a fost o sursă de creștere de locuri de muncă în ultimul deceniu”.

Europa a beneficiat cel mai mult, cu o valoare estimată de 20 de milioane de sosiri în plun în regiune, Europa de Est având o creștere de 7% la vizitatori, Europa de Est și Marea Mediterană funcționând bine, de asemenea.

Asia de Sud-Est a înregistrat o creștere de 12% la turiști, continuând să stimuleze creșterea economică în regiunea Asia-Pacific, care a binevenit 10 milioane de vizitatori suplimentari pe parcursul perioadei menționate.

America a raportat rezultate relativ slabe, cu o creștere de 3 procente în sosirile turistice și 4% pentru America de Nord.

Africa, stimulată de recuperarea Africii de Nord, a primit două milioane de sosiri suplimentare, în timp de sosirile în Orientul Mijlociu au revenit la 7% după doi ani de declin.