Turismul romanesc, in picaj! Cum e la bulgari?

De: Pandaru Alin Daniel / 09.11.2011, 17:40
Turismul romanesc, in picaj! Cum e la bulgari?
Analistii au relevat ca evolutia turismului a fost descendenta in ultimii ani, in ciuda unor declaratii care indicau iesirea din criza a acestui sector.

Turismul romanesc este in continuare in agonie din cauza barierelor puse investitorilor straini, ceea ce a dus la un patronat de slaba calitate si, indirect, un personal nepregatit, a lipsei infrastructurii de transport si a unui marketing precar, apreciaza analistii economici.

Economsitul-sef al Bancpost, Dan Bucsa, vede starea deplorabila a turismului romanesc ca o consecinta a politicii de a opri intrarea marilor investitori pe aceasta piata, ceea ce a permis promovarea unor antreprenori locali nepriceputi, selectati pe alte criterii decat cele de performanta.

Ne-a uimit Bulgaria, o tara mult mai mica. A incasat net din turism 7 miliarde de euro in ultimii cinci ani. In 2010 au avut 1,5-1,6 miliarde euro. Noi am avut deficit si in 2010, si pe medie in ultimii cinci ani. In Bulgaria, doua treimi din turistii straini se duc la mare.”, a declarat economistul-sef al BCR, Lucian Anghel.

Mai multe detalii despre situatia turismului din Romania, pe Mediafax.ro