Turist ținut „ostatic” timp de două săptămâni de un crocodil

De: Marian Andrei / 03.09.2013, 16:00
Turist ținut
Un turist din Noua Zeelandă a petrecut două săptămâni pe o insulă mică de la țărmul Australiei de frică să nu fie atacat de un crocodil de șase metri.

Turistul, care intenționa să-și petreacă cele câteva zile de vacanță explorând diverse locuri dintr-un caiac, a avut proasta inspirație să aleagă să-și facă tabăra pe Governor Island, o insuliță în largul coastei vestice a a Australiei. Imediat după ce a ajuns pe insulă, și-a făcut apariția un crocodil uriaș, de două ori și jumătate mai lung decât barca sa.

De fiecare dată când turistul, caruia i se cunoaște numai prenumele, Ryan, încerca să se urce în caiac, monstrul își făcea apariția cu gândul, probabil, la o masă copioasă.

Ryan nu a avut altceva de făcut decât să-și amenajeze un adăpost pe o colină a insuliței de doar un kilometru pătrat, în speranța că uriașul crocodil nu va putea ajunge la el.

În cele din urmă, Ryan a fost salvat de un localnic, Don McLeod, care a văzut semnalele făcute de acesta cu lanterna

„Am văzut lumina și am zis să arunc o privire. Când am ajuns acolo, Ryan a ieșit din tufișuri, speriat, și mi-a spus că este prizonier pe insulă de două săptămâni, din cauza crocodilului”, a spus McLeod.

Acesta a adăugat că imprudentul turist a fost foarte norocos scăpând neatins din „înfruntarea” cu crocodilul, care se află în această regiune de foarte mult timp.