Turiștii pot calatori cu trenuri de epoca

Apropo.ro / 26.07.2004, 11:41
Turiștii pot calatori cu trenuri de epoca
Turiștii români și straini care doresc sa calatoreasca pe diferite trasee din România cu un tren de epoca pot apela la oferta lansata vineri de Societatea Feroviara de Turism. "Turismul feroviar, adresat celor care apreciaza patina timpului, este deja foarte popular în restul

Turiștii români și straini care doresc sa calatoreasca pe diferite trasee din România cu un tren de epoca pot apela la oferta lansata vineri de Societatea Feroviara de Turism.

„Turismul feroviar, adresat celor care apreciaza patina timpului, este deja foarte popular în restul Europei. Oferta este destinata tour-operatorilor români și straini, prețul pentru închirierea unui astfel de tren fiind de 10-30 euro/km, în funcție de garnitura”, a declarat Ministrul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, Miron Mitrea.

Programul include, deocamdata, trei trenuri, respectiv Calugareni, Moldovița și Trenul Regal, care au fost recondiționate și modernizate.

Trenul Calugareni, format în prezent din trei vagoane de clasa I, II și III și o capacitate totala de 68 de locuri a circulat, în perioada 1869-1918, pe calea ferata București – Giurgiu, prima linie de cale ferata din Principatele Unite.

Garnitura trenului Moldovița este alcatuita din patru vagoane, dintre care un vagon-salon, doua vagoane de clasa I și II (cu o capacitate totala de 51 de locuri) și un vagon de poșta.

Vagoanele din componența trenului Moldovița au circulat la sfîrșitul secolului XIX și începutul secolului XX pe linii de cale ferata din Moldova și Bucovina.

Trenul „Regal”, adus în țara la sfârșitul anilor 1920, a fost utilizat inițial de regele Carol al II-lea este compus din cinci vagoane tip salon și de dormit.

Trenurile, remorcate de locomotive cu abur recondiționate, pot circula pe orice ruta de cale ferata normala din România.

Toate trenurile sunt puse la dispoziție de SFT pe baza de comanda.

Oferta companiei este deja prezentata în cel mai important catalog pentru turismul feroviar din Germania, turiștii din aceasta țara fiind foarte interesați de astfel de calatorii.

Fiecare tour-operator poate propune traseul pe care sa-l vînda turiștilor și sa includa aceasta oferta în catalogul sau pe anul urmator.

Mediafax