„Turning Red / Roșu aprins”, un film educativ și amuzant despre relația mamă-fiică, urcă pe primul loc în box office-ul românesc

De: Nicoleta Lepădatu / 22.03.2022, 11:48
„Turning Red / Roșu aprins”, un film educativ și amuzant despre relația mamă-fiică, urcă pe primul loc în box office-ul românesc

Pe primul loc în box office-ul românesc de weekend se află în această săptămână: „Turning Red / Roșu aprins”, un film amuzant și educativ despre relația mamă-fiică, cu încasări de 915.074 de lei.

Cel mai nou film Disney Pixar, „Turning Red / Roșu aprins”, o prezintă pe Meilin Lee, o tânără de 13 ani încrezătoare, ușor naivă, înconjurată de un grup de prieteni,  cu un palmares admirabil la școală și o relație mai bună decât media cu familia ei. La prima vedere, Meilin – Mei pentru prietenii ei – are toate motivele să se aștepte la un traseu lin de-a lungul școlii gimnaziale. Dar, după cum punctează regizorul Domee Shi, nu așa decurge viața pentru majoritatea tinerilor de 13 ani. „Mi-am dorit foarte mult să explorez conflictele unei adolescente, să aprofundez felul în care se frământă între a fi o fiică bună și a-și îmbrățișa adevăratul sine dezordonat”, spune aceasta.

Relația mamă-fiică ocupă locul central în „Turning Red / Roșu aprins”, fiind și o temă foarte aproape de inima regizoarei Shi, care s-a aflat în spatele scurtmetrajului Pixar, câștigător al premiului Oscar în 2018, „Bao”.

Pe locul doi coboară ocupantul locului întâi în box office-ul românesc de săptămâna trecuta, filmul „Batman/ The Batman”, de Matt Reeves, cu Robert Pattinson în rolul principal, cu încasări de 783.364 de lei.

Filmul îl prezintă pe Batman în timp ce dezvăluie sistemul corupt din Gotham City, care se leagă de propria sa familie, El se confruntă cu un criminal în serie cunoscut sub numele de Riddler (Paul Dano).

Zoë Kravitz joacă rolul Catwoman , Colin Farrell transformându-se în Pinguin. Barry Keoghan, Peter Sarsgaard, Amber Sienna, Andy Serkis, Jeffrey Wright și John Turturro completează distribuția. Pelicula este cel mai lung film din franciză din toate timpurile, cu o durată de două ore și 55 de minute.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc din această săptămână se află o premieră „Ambulanța: Salvare contracronometru”, cu încasări de 445.387 de lei.  În doar câteva ore pe străzile din L.A., trei vieți se schimbă pentru totdeauna.
În acest thriller alimentat de adrenalină al regizorului și producătorului Michael Bay, veteranul decorat Will Sharp, disperat să facă rost de bani pentru a acoperi facturile medicale ale soției sale, cere ajutorul singurei persoane pe care o cunoaște și la care nu ar trebui să apeleze – fratele său vitreg Danny (Jake Gyllenhaal).

Un infractor de carieră, dar charismatic, Danny îi oferă în schimb un jaf: cel mai mare furt bancar din istoria Los Angelesului: 32 de milioane de dolari. Fiindcă în joc e supraviețuirea soției sale, Will nu poate spune nu.

Dar când evadarea lor merge spectaculos de prost, frații disperați deturnează o ambulanță în care se află la bord un polițist rănit care se agață de viață și asistenta Cam Thompson (Eiza González).

Într-o urmărire de mare viteză care nu se oprește niciodată, Will și Danny trebuie să se sustragă intervenției masive a oamenilor legii, care se extinde la nivelul întregului oraș, să-și țină ostaticii în viață și să încerce cumva să nu se ucidă unul pe altul, totul în timp ce execută cea mai nebunească evadare pe care LA a văzut-o vreodată.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Uncharted” (429.280 de lei), „Encanto” (140.577 de lei), „Moarte pe Nil/ Death on Nile”, de Kenneth Brannagh (110.929 de lei), „Aleea groazei/ Nightmare Alley”, de Guillermo del Toro (102.796 de lei), „Belfast” (96.422 de lei), „Dog: Un câine de legndă/ Dog”, de Reid Carolin, Channing Tatum (90.989 de lei) și  „Clifford: Marele Câine Roșu/ Clifford The Big Red Dog”, de Walt Becker 75.461 de lei).

CITEȘTE ȘI: Filme despre care internauții cred că sunt mai bune decât cărțile pe care sunt bazate

Foto: Forum Film